Hány éves korukban hagytátok otthon először magukra a gyerekeiteket 1 napra?
Úgy értem, hogy reggel elmentetek és délután vagy este hazajöttetek, és a gyerek/gyerekek egész nap otthon voltak egyedül. Tehát szerintetek mennyi idős gyereket lehet otthon hagyni egy egész napra?
Természetesen úgy, hogy hagysz otthon a hűtőben rendes kaját, amit csak meg kell melegítenie a mikróban, vagy pénzt, hogy tudjon rendelni, kinél mi a szokás, és felvilágosítani előtte, hogy senkit nem szabad beengedni, konnektort nem piszkálni, rendőrség, tűzoltók, mentők, szomszéd, nagyi telószáma a hűtőn stb...
Jövő szombatról lenne szó, nincs napközi.
Nagyobbik lányom 12, kisebbik 9 éves.
Az én fiaim 10 és 12 évesek, de egész napra soha nem hagytam még őket egyedül !!!
Első lépésben akkor maradtak egyedül, amikor elszaladtam a boltba, szomszédba, 10-15 perc, olyan 4-6 éves korukban.
Amikor iskolások lettek, már elmertem menni szülőire is, ami legalább másfél-2 óra, megfelelő óvintézkedések mellett.Telefon otthon, szomszéd néni a közelben.
Ha egész napot kellett megoldani, inkább szereztem felügyeletet. Akkoriban történt az az eset, hogy nekik iskolaszünet volt, nekünk menni kellett dolgozni, az egyik kolléganőm otthon hagyta egyedül a két 8 és 10 éves gyermekét. A következő történt: felmásztak a szekrény tetejére eldugott édességet keresve. A kislány leesett, megütötte a bokáját. Ezen kívül rátaláltak az apjuk cigijére, kipróbálták, és szanaszéjjel dobálták a lakásban a gyufát. Hát én erre azt mondom, nagy felelőtlenség volt, nagyobb baj is történhetett volna!!!
Nemcsak az életkor számít, hanem a gyerek neveltetése és érettségi szintje. A nagyobbik fiam egyedül jön haza az iskolából, mivel neki már nincs napközi, eszik, tanul, néha felhívom,2-3 órát van itthon egyedül, utána érek haza én is. Ő már elég megbízható. De egész napra azért nem hagynám őket egyedül mert a kicsi még nincs ilyen szinten, ő még csinálhat butaságot, és ketten veszélyesebbek, mintha a nagy lenne egyedül.
Ajjaj, ne rémisztgessetek!
Én eléggé megbízok a nagyobbik lányomban, ő egyedül jár haza a suliból és már így is van, hogy 1-2 órát egyedül van itthon amíg én haza nem érek. Meg ilyen fél óra - 1 órára már hagytam őket itthon egyedül, és semmi baj nem történt.
Ez szerintem is nagyon gyerekfüggő. Én 9 éves voltam, amikor két hetet voltam otthon betegen úgy, hogy csak a szomszéd kislány volt velem nap közben (nyári szünet volt). Közben a kislány nagymamája délben átjött, adott ebédet, beadta a gyógyszert, egyébként nem volt velünk senki délutánig.
Én igazából nem attól félnék, hogy valami konkrét bajuk lesz, inkább, hogy nekik nem való filmeket keresgélnek a neten, vagy felhívnak valami emelt díjas telefonszámot poénból, hasonlók. Legalábbis amikor én voltam 12 és az öcsém 10, mi hasonló hülyeségeket csináltunk, amikor egyedül voltunk hagyva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!