Ti mennyire tartjátok fontosnak, hogy a gyermetek klasszikus értelemben jólnevelt legyen?
Szerintem a köszönés és a kérem, köszönöm szavak használata (és a többi udvariassági formula) olyan dolgok, amelyeket személyes példamutatáson keresztül tanul meg egy kisgyerek. Ha a szülő b.nkó, akkor hiába szól a gyerekre, nem lesz hiteles.
Látok olyat, hogy apuka káromkodik, de a gyerekre rászól ha kér valamit, hogy nem "kérem", hanem "kérem szépen". Állandóan javítgatja ahogy beszél a gyerek, de simán megkérdezi tőle, hogy "nyakon b.sszalak?". Szerintem ez gáz, nem lesz így az a gyerek soha jólnevelt, és semmi következetesség nincs számomra az ilyen nevelési stílusban. Nekem fontos, hogy a gyerekem udvarias, tisztelettudó legyen, engem alapból idegesít, amikor egy gyerek nem azt mondja, hogy "kérem", "szeretném", hanem "kell", "akarom". De ez én vagyok, és én úgy gondolom nem várok el a gyerekemtől olyan dolgot, amit én sem teszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!