Miért van M. o-n kevés ovoda és bölcsőde, miközben meg óriásia a munkanélküliség?
Basszus hiába csinálok egy csavargyárat, ha senkinek nem kell csavar.
Nem ilyen egyszerű munkahelyet teremteni stb..
Nálunk a kerületben van 6 bölcsi és 12 óvoda.
A lányomat felvették, mondjuk még csak jövő márciustól megy, akkor lesz 2 éves.
előző
Na de majd most..jön a kánaán:-((
Mo-on nem kevés az óvoda és a bölcsöde, sőt összességében több a hely, mint a gyerek. Sajnos a területi eloszlásuk nem megfelelő...
Egyébént minden önkormányzat számára nyitott egy hatalmas összegű keret, ami óvodák és bölcsödék építésére van megnyitva, nem pályáznak rá, mert nem tudják (akarják) fenntartani.
Nálunk van üres hely az oviban és a bölcsiben is.
Megkerestem (április 09-ei HVG): az elmúlt 10 évben átlagosan 6,45%-a kihasználatlan volt a helyeknek.
Jelenleg 388 ezer jogosultra 363 ezer hely jut, ami elég, mivel sokan nem akarják oviba adni a gyereket, csak 5 éves kortól kötelező.
Úniós pályázaton lehet kérni pénzt, csökkenő gyereklétszám melett nem kaphat pénzt a pályázó önkormányzat.
Bölcsödére szánt tavalyi niós keret nem fogyott el, sok önkorményzat nem vállalja a fejlesztést.
Elvileg otthon vállalható 3 idegen gyerek ellátása egy 40 órás tanfolyam után, évi 500.000 Ft/gyerek összegért cserébe (ami szerintem nem rossz...)
Az nem magán bölcsi, ha te otthon vállalsz gyerekre vigyázást, 3 gyerek lhet csak, és te kapsz utánuk 42 ezer/fő pénzt az államtól. Szerintem ez mellett már a szülőnek nem kell neked fizetnie, ez elég szép pénz.
Értem én, hogy bárki elvégezheti, de az neked miért baj??
Aki olyan, arra úgyse bízzák majd a gyerekeket...
Neked meg nem lehet gond a tanfolyam gondolom. OK, ki kell fizetni 70 ezret, de az fél év alatt vissza is jön szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!