Melegekeknek hogyan lehet gyermeke?
Tudtommal, nem szivesen adnak nekik orokbe...
A meleg noknek meg el tudom kepzelni, hogy megoldhato a gyermekvallalas (fizetos lombik, donorral), de a ferfiak mit tehetnek?
Örökbefogadáskor teljesen mindegy, hogy az illető meleg-e. Az számít, hogy házas-e, vagy nem. Az egyedülállókat, nem házas heteró párokat és a melegeket egyformán kezelik. Mindenki ugyanazon a terepvizsgálaton, pszichológiai vizsgálaton stb. esik át. Ha alkalmasak találják, engedélyezik az örökbefogadást. Melegekkel nem szoktak kivételt tenni.
Az ok, amiért sokkal lassabban kapnak gyereket, hogy a rendszer a házaspárokat részesíti előnyben. Amíg az adott megyében akár egyetlen házaspár is szeretné a gyereket, addig egyedülálló (nem házas) nem kaphatja meg, hiába vár sokkal több ideje.
A probléma tehát nem az örökbefogadási rendszerben, hanem a melegek házasodási jogaiban van. Azonos neműek ugyanis Magyarországon nem köthetnek házasságot, tehát örökbefogadásra csak egyedülállóként jelentkezhetnek. Ha ez megváltozna, házasként gyorsabban tudnának örökbefogadni. A mostani törvények mellett egészséges csecsemőt vagy kisgyereket kapni gyakorlatilag nincs esélyük. Marad a béranyaság külföldön, vagy a nyílt örökbefogadás (amikor a szülő választja a leendő szülőket).
Pecsikent, ugy hallottam, hogy az orokbefogado egy leszbikus pschiologus no, mikor kuderult h a parja is no, ekkor utasitottak el a kerelmet...
Csak "erdekesegkepp" vetem fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!