Hány hónapnyi bejelentett munkaviszony kell ahhoz, hogy ha babát szeretnénk, akkor kapjam a GYED-et?
Jelenleg az biztos, hogy a 9 hónapnyi bejelentett munkaviszonyom meglesz, mert szerződést kötöttünk, tehát egyik fél sem bonthatja fel. Ez elég? Valahol olyat olvastam, hogy 1 év szükséges hozzá. Illetve, ha én ez idő alatt teherbe esnék, és lejárna a szerződésben foglalt 9 hónap, nem mondhatnak fel nekem, ez igaz? És akkor a baba születéséig meglenne az 1 év. Vagy ez nem így működik? Bármilyen hozzászólást szívesen fogadok.
Előre is köszönöm.
Ahhoz, hogy tgyást és gyedet kaphass 2 év alatt kell hogy legyen összesen 365 bejelentett napod. Mivel neked most határozott idejű szerződésed van ezért ha terhes leszel akkor a munkáltatód nem kell, hogy meghosszabbítsa a szerződésedet és csak gyesre leszel jogosult (9 hónap amúgy is kevés).
A védettség azokra érvényes akiknek határozatlan idejű munkaszerződésükvan. Ha ők bejelentik a terhességet akkor védettséget élveznek, a munkáltató nem mondhat fel nekik.
A szülést megelőző 2 évben nappali tagozat? 2014. október 26-ig nappali tagozaton tanultam.
Egyébként a cég ahol dolgozom, "családi vállalkozás" szóval megoldható lenne a hosszabbítás.
Jelenleg irodai munkát végzek, szóval nem olyan nagy gond, hogy végig dolgozzam a terhesség időszakát.
Ez egyébként még csak elmélet, viszont nagyon szeretnénk már babát a párommal, de nem akarunk addig belevágni, amíg biztosan nem tudjuk, mire számíthatunk. Szeretnénk mindent megadni majd a gyerekeinknek, és ehhez elengedhetetlen, hogy képben legyünk.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Ha valaki még tudna segíteni, azt is megköszönöm.
2013. október!
Bocsánat elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!