Mennyit kéne kapnom ha gyed + szabadság, majd gyed + táppénzt folyósítanának?
Nem tudom az előző tgyás (most csed), ill. gyed megállapításánál volt-e pótlékod amit figyelembe vettek az alapbéreden felül. Bár ahogy hirtelen számoltam szerintem nem és te igényled az adókedvezményt.
Szóval a mostani gyed összege nem fog változni, ezt ugye elvileg ha megvolt a biztosítási jogviszonyod kapod a fiad 2 éves koráig, mellette, ha kiveszed a szabidat akkor a szabi időszakra a béredet kapod (ha kiveszed mindet és pont egy 22 munkanapos hónapban veszed ki, akkor ennyit kapsz, ha nem veszed ki mindet - nekem anyagilag a 10 nap jobban jött ki - akkor az x napra járó fizudat kapod meg), ha eljössz tp-re akkor a fizu 60%-a (feltételezem megvan a biztosítási időd ez + 80ezer körüli összeg havonta) jön még a gyed mellé. Utána pedig gyed+csed (mert ugye elvileg a nagyobb még nem lesz 2 mire a kicsi megszületik), majd gyes+gyed.
Igen a gyeded kapod folyamatosan és ha kiveszel szabit azt is kapod mellé. Folyamatosan megy együtt a kettő.
A következőnél a szerződés szerinti béred lesz az alap, kivéve ha a mostani kedvezőbb. Szóval rosszabbul semmiképp nem jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!