Hány éves korig nem szabad otthon hagyni a gyereket egyedül? Éjszaka, illetve nappal egyformán számít meg fél óra, illetve több nap is? Mi erre a szabály/törvény?
Nincs törvény, csak józan ész, ami kb. megfelel annak a külföldi jogszabálynak, mint amire hivatkoznak.
12 év alatt egyáltalán, ne utána érettségtől függően.
7 eves a lanyom, de meg sem fordul a fejemben, hogy itthon hagyjam egyedul... Barmi tortenhet, amire egy 7 eves meg nem tud megfeleloen reagalni (csotores, rovidzarlat stb...).
Engem sem hagytak otthon meg fel orara sem ennyi idosen. Szerintem gyerektol is fugg, de 12-13 eves kora elott biztos, hogy nem hagyom egyedul.
Nálunk nincs ilyen szabály, csak külföldön.
Szerintem ez elég abszurd, elsős-másodikos gyerekek már egyedül közlekedhetnek az utcán...
Az én elsőszülöttem 5. osztályban már nem volt napközis, és az osztálytársai jó része sem. Ebéd után hazament, megsétáltatta a kutyát, megírta a leckét és én is hazaértem a kicsivel. Napi kb 1,5-2,5 órát jelentett egyedül. Köszöni, jól van.
De éjszakára még mindíg nem hagynám egyedül. Azt csak kb 16-17 éves korától.
Sose értettem, hogy ha 6 éves kortól közlekedhet egyedül BKV-val, akkor otthon miért nem lehet egyedül pár órát?
Én 12 éves korom óta egyedül voltam szinte.
Anya előbb "csak" kórházban volt, aztán meghalt, apa pedig reggeltől estig dolgozott, hogy megéljünk.
Ez van, de mostohaöcsémet pl. még 17 évesen sem lehetett, olyan hülye volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!