Ti megengeditek/megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy kávézzon?
Én csak valami nagyon lightos capuccinot ittam csak :) ezt ajánlanám én is.de olyat amit otthon kikavar, mert ezek a gépiek nagyon sz#rok :/
Azóta kávé függő lettem,imádom az ízét! :)
Amúgy még 15 éves korom előtt anyukám fogott egy kockacukrot és egy pillanatra belemartotta a kiskanállal a kávéba és azt ehettem meg.azt hiszem tudat alatt ott indult el a kávé iránti szenvedélyem,amit napi szinte max 2 enyhe finom kávéval elégítek ki :)
Én ennyi idősen szoktam rá... nagyon sokat tanultam, sportoltam is mellette, reggel nem bírtam volna másként magamhoz térni.
A lányom 15 lesz, nem is merült fel nála ilyen, a 16 évesem pedig néha iszik kávét. Nem tiltom direktben, értelme sem lenne, hiszen a férjemmel mindketten iszzuk, de igyekszem elérni, hogy ne legyen rendszeres, mindennapos.
Amúgy megnézném, miért kéri: ha tanult sokáig és azért álmos, alkalomszerűen megengedném, de ha csak elhúzta az időt a gép előtt és emiatt nem tud felkelni, akkor kevésbé, inkább az elegendő alvásra ösztönözném.
Miért ne engedném? A legtöbb ember nem lesz koffein függő, csak mert kávézik. Napi 1-2 csésze abszolút rendben van.
Tiltani pedig semmit nem érdemes, ezt minden szülő tudja... ha valamitől eltiltod, annál jobban fog kelleni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!