Milyen a gyermek nogyogyaszat?
Gyerekekhez szokott szakember.
Kisebb eszközök.
Istenhegyi klinika honlapján egész részletesen leírják
2.
Ha belefér, csak az előzőre reagálnék, mert nem tudok ennél többet a kérdés kapcsán. Az életkor valóban számít a szeméremajak összenövésnél, pl hogy miként viseli egy gyermek a vizsgálatot.
Na de pont ez a pláne:
egy és hat éves kor között jellemző, amiről írsz, kedves előző. Ők meg ugye elég picik még, sokukkal előfordulhat nehézség egy szimpla gyermekorvosnál is, pl a félelmeik miatt.
Gyermekorvosi látogatás előtt javaslom, hogy játssz doktorosat vele, akár bábozással például.
Lehetőleg NE a gyermeken, igaz, néha igénylik azt is (bár kellő körültekintéssel, távolságtartással akár azt is lehet), de ami elegendő is, hatásos is: plüss, vagy bábfigura legyen a játékban a vizsgálandó.
12 hó alatt és 6 éves kor felett nagyon ritka probléma. A nemi hormonokkal függ össze, de nem tudom ennél részletesebben, szóval asszem az ösztrogén a pocaklakóban felszaporodik a köldökzsinóron át, ez meg állítólag kb a születést követő 12. hónapig csak lassanként ürül a baba szervezetéből. Hat éves korig meg ennek túlzottan alacsony mértéke miatt a váladék kiválasztás és eygéb folyamatok hiányosak, ha jól tudom, ezért ragad össze:
átlagosan MINDEN NEGYEDIK kislány szeméremajka. És tehát szinte mindig 1-6 éves kor között.
Tehát ez eléggé gyakori probléma, és szinte mindig könnyen orvosolható, általában kenőcsöt írnak fel rá, ami szinte mindig megoldja idővel a problémát.
Előző váladzadóbak infó.
Sajnos a 12 hó alatti kislányoknak nagyon gyakori.
Oka a túlzott hamosítókrém-használat (popsikrémek többsége)
Bemegy oda is, aztán nem mossák meg rendesen ( nem mernek odanyúlni) vagy nem törlik meg ( tetrapelussal töröltem ki neki)
De nem kell hozzá ez sem.. van, hogy 1 nap alatt összenö.
#5, en vagyok a #4-es válaszoló. A lányomnak már négy hónapos kora körül látszott (addig nem is figyeltem), hogy össze van nőve, jeleztem a gyerekorvosunknak, azt mondta várjunk 2, max 3 éves koráig, majd akkor visszatérünk rá, aztán mikor látta mennyire fél mindig a gyerek végül nem is említette sosem, csak odázta a dolgot. Másfél évesen tűnt fel, hogy talán az addiginál jobban össze van nőve, ekkor kerestem célirányosan nőgyógyászt. Ő azt javasolta ne várjunk, ha már 1+ éve fennáll a probléma, mert minél tovább össze van tapadva annál drasztikusabb módja van a szétválasztásnak. Valóban krémet kaptunk, négy hét alatt hozta helyre a dolgot. Azt az infót kaptam akkor, hogy figyelgessem azért, mert összenőhet még, ugyanez lesz akkor is a megoldás. Lekopogom azóta nem nőtt össze megint. Krémet használok egyébként pelenkazashoz, de nyilván a nyíláshoz sosem kentem. Amire én gyanakszom: szülés után első alkalommal nem én pelenkaztam, hanem a csecsemős. Már a második pelenkázásnál feltűnt, hogy a hüvelynél, kisajkaknál is van krém, de nem tudtam sehogy sem kiszedni teljesen. Jeleztem a csecsemősnek, aztán itthon a vedononek, mindenki azt mondta maradjon, ne piszkaljam nagyon, majd kijön. Na végül kb két hét alatt sikerült teljesen kiszedni, hiába a mindennapos furdetes, egyszerűen úgy bekenték és odatapadt a kisajkakhoz meg mögéjük a krém, én meg nyilván nem mertem nagyon feszegetni meg kapargatni. Szerintem simán benne van, hogy rátett egy lapáttal az osszenovesre, de nyilván lehet hormonális is, már nem fogjuk megtudni.
Gyerekorvos: vannak orvosos könyveink, van itthon sztetoszkopunk, Bogyó és Babocabol imádja Bagoly doktort, a baglyokat is úgy általában, nálunk minden bagoly “doktorbácsi”, ha szerepjátékozik minden alkalommal mikor leesik egy szereplő jön a doktorbácsi és megvizsgálja. Engem is vizsgál, a sztetoszkoppal is, mindig mondja miket néz meg rajta a doktornéni, akkor semmi baja nincs. Előre jelzem neki mindig pár nappal, hogy megyünk (mondjuk nem csak a doktornénit, azt is ha vásárolni, vendégségbe stb megyünk, tehát ez nem extra), még akkor sincs semmi baja a doktornénivel, mondja út közben tejesen nyugodtan, hogy mit fog rajta megnézni a doktornéni. Ahogy belépünk a rendelőbe és meglátja az amúgy tündéri gyerekorvosunkat mindent elfelejt ezekből és csak üvölt hogy “haza akarok menni”💁🏻♀️ Többet nem tudok tenni az úgy érdekében, de remélem pár év és kinövi😄
Bocsi, előző, hogy csak az első felét olvastam el, de a lényeg, hogy jól teszed, hogy a kisajkakat nem krémezed. Én is így tudom, hogy azt nem szabad. Emiatt 12 hó előtt is okozhat problémát, feltételezem Ennél fogva tényleg lehetséges, hogy a nem jól alklmazott krémezés okozott idő előtt ilyen problémát a gyermekednek.
Remélem, a kérdező számára hasznos a szeméremajak összenövés témája is, ha már belementünk itt páran... A magam részéről nem tudok konkrétat a gyermek nőnógyászatról, remélem, nem veszi off-nak a kérdező ezt a témát, hiszen részben idevág.
"Sajnos a 12 hó alatti kislányoknak nagyon gyakori.
Oka a túlzott hamosítókrém-használat (popsikrémek többsége)"
Ez lehet, hiszen bármiféle félrekezelés okozhat a sdzokásostól eltérő időben és módon problémákat.
Épp ezért én alap esetről beszéltem.
Nem félrekezelt esetekről, vagy hibásan gondozottakról.
Alap esetben tudtommal kizárólag hormonális eredetű a szemérem ajkak összenövése, ez esetben pedig az orvosok szerint 12 hónapos kor előtt nem jellemző, sem 6 éves kor felett.
Rendellenesség esetén, meg bizonyos testtájakon, vagy vénába juttatott kémiai anyagok esetén nyilván sokféle egyedi kimenetel lehetséges, de az más kérdés.
Azok már a mérgezés esetei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!