Hogyan neveljem szobatisztaságra a lányomat?
2 éves múlt a kislányom. Néha ráül a bilire, ha olyan kedve van, sőt olyan is volt, hogy hozta a bilit megmutatni, hogy pisilt bele, de eddig nem igazán foglalkoztam komolyan a dologgal. Úgy voltam vele, hogy majd ha jön a jó idő, könnyebb lesz, tehát várok még. De most azon gondolkoztam, hogy ha tényleg jön a jó idő, akkor egész nap kint leszünk a levegőn, ott meg ugye nem tudom bilire szoktatni.
Azt nem tartom jó ötletnek, hogy akkor egész nap nem megyünk ki, mert éppen bilire szoktatás van.
első, nagyon aranyos :D
enyém meg megkérdezi mikor pelusban van, hogy most pisilhet? :D
vedd le a pelust. nem nagy ördöngősség, mutasd meg, hogy oda tetted a bilit és ha kell neki akkor üljön rá.
egy ideig sok lesz a baleset, de ne törődj vele, kérdezgesd sokat, ültesd rá és ha sikerül akkor dicsérd meg esetleg kaphat egy matricát ha ügyesen bilibe pisil.
2-3 hét alatt megérti, ha jó idő lesz akkor vidd a kertbe a bilit és ott is oda pisiljen.
Persze, én is ezért gondoltam, hogy majd ha jó idő lesz, elkezdjük a bilizést, mert majd lehet egy szál bugyiban is. Na de ha kimegyünk a játszótérre, oda nem vihetem pelenka nélkül.
Vagy legyen reggel kicsit bugyiban, utána adjak rá pelenkát, ha hazaérünk, megint vegyem le, aztán a délutáni játszóterezésnél megint ugyanez?
Második, neked is köszönöm (meg az elsőnek is).
Tudja, mire való a bili, nem ez a gond, csak azt nem tudom, hogy oldjam meg, ha jó idő lévén szinte egész nap kint lennénk a játszótéren. Sajnos nincs kertünk, ha lenne, nem problémáznék ennyit, hanem ahogy irtad, kitenném a bilit, de a játszótérre nem vihetem magammal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!