1,5-2 éves gyereked eljátszik egyedül? Mit csinál, amíg neked dolgod van, amíg főzöl? Milyen játék köthetné le őket hosszabban?
Már reggel fél 10.kor veri az ajtót, hogy ki akar menni az udvarra. Ő kint, én bent. Hallom, merre van, a hangokból tudom mit csinál. Ha csend van, megyek megkeresem, de többnyire a kapuban áll, és nézi az autókat, buszokat, időnként hallom, ahogy valakivel "beszélget".
Ha rossz idő van, behozom neki a motort, van egy kukacos libikókája azzal is szívesen van. Könyvet nézeget, túr a játékos dobozában, esetleg pakol a fiókból, szekrényből. (van neki sajátja, amihez hozzányúlhat, a többi tabu).
Megy a tv is, néha ránéz, de inkább csak a mesék zenéjénél áll meg.
20 hónapos fiú
Ohh...2-es válaszoló, akkor van, akinek még rosszabb :))
Sajnos udvarra nem tudom kiengedni, az 5-en lakunk, úgyhogy sajna az is közös program és természetesen mi is megyünk játszóterezni, nem is tehetném meg, hogy nem, mert akkor bezizzen estére :) Úgyhogy ha rossz az idő, akkor meg vagyunk lőve...
Szóval akkor másnál is megy a tv? Tudom, hogy nem nézi végig ő sem, ráadásul olyan meséket szeret, amikben gyerekek vannak és sok zene, vagy állatokat utánoznak, tehát ő is táncol, utánoz, futkározik, tehát nem csak ül és bambul. Akkor szerintetek ne aggódjak emiatt? Most kicsit bestresszeltem miatta, hogy mindenki írja itt, hogy hú, nem szabad tv-t nézni, ők be sem kapcsolják...közben persze az ismeretségi körömben mindenhol tv-znek a picik...olyan rossz érzést tudnak kelteni az emberben...
Nálunk is így van, hogy délelőtt megy a mese, délután pedig amikor már tudok foglalkozni vele, akkor zenét kapcsolok.
Akkor másnál is van ilyen :)
Egyébként köszönöm az eddig válaszokat mentek a zöld kezek...
többnyire délelőtt nálunk is megy a tévé.
Ha nem kapcsolom be akkor odatol egy széket a konyhapulthoz és feláll rá hogy lássa mit csinálok :-) De ez elég veszélyes úgyhogy sokáig nem szoktak hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!