Elmennél beteg gyerek mellől lagziba?
4éves lánykám beteg, tüszős mandula, 3 napja lázas. Szombaton lagzi az első unokatesómnak. Elmennél lagziba a gyereket itthon hagyva a mamára, vagy otthon maradnál? Van egy kisebb gyerek is, aki fél éves. Őt is otthon hagynád, vagy vinnéd magaddal? Ha a kicsi lenne beteg elmennél lagziba? A lagzi kb 30 km-re lesz a házunktól.
Köszönöm.
szerintem a nagymama (ha mentálisan és fizikailag egészséges) el tud látni egy lázas beteget, be tudja adni neki a lázcsillapítót, megmérni a lázat, stb. Beszélnék a szomszédokkal, hogy ha esetleg orvoshoz kell vinni akkor tudnak e segíteni, elvinni a mamát a gyerekkel, autóval. Ha közeli barát rokon, akkor ezekkel a feltételekkel én elmennék a lagziba, de csak egy-két órára.
De megbeszélném a 4 évessel is, hogy neki ez nem gond e, mert a lázas betegek érzékenyek.
Èn tuti elmennék.
Habár a kérdés, a gyerekeknek milyen viszonya van a nagyszülökkel, de ha sokszor ott hagyjátok öket és szeretnek a nagyszülökkel akkor tuti, hogy mennék.
Nekem a gyerekeim 3,5 és 1,5 évesek. A kicsit lehet betegen nem hagynám ott, vagy csak amikor már lefektettem és alszik, és ha ébredne mennék haza. Mert az én aprócskám nehéz eset ha beteg, sokat sír, sokat ébred. A nagy viszont könnyen vészeli a betegségeket. Öt a nagyszülök is könnyen letudnák fektetni.
Én elmennék, amennyiben a felügyelő személy megbízható (a mama ilyen, de pl. szomszédra nem bíznám), a gyerek ismeri és elfogadja őt (nem egy évben egyszer látja a mamát, karácsonykor, mert messze lakik), és nem fenyeget olyan veszély, hogy hirtelen rosszabbodik az állapota.
Nyilván kapott antibiotikumot, szombatra sokkal jobban kell lennie.
A fél éves gyereket semmiképpen nem vinném, betegségtől/egészségtől függetlenül.
Ha mennek mert annyira kozeli rokon es rendszeresen tartjuk is a kapcsolatot akkor a szertartason resztvennek mindenkepp, de a bulin mar nem maradnek! Ha a nagy beteg akkor az aznapi allapotatol fugg,
Ha a kicsi lenne beteg es akkorra jon ki rajta semmikepp nem mennek!
Elmennék az esküvőre, de a lakodalomba nem maradnék.
Főként azért, mert lázas már több napja. Ha valami enyhébb betegség lenne, akkor elmennék egyébként.
Szerintem a gyereknek is jobb, ha az anyukája van mellette ilyenkor. Meg eleve nem is érezném jól magam, úgyis otthon járna mindig a gondolatom. A kisgyerek miatt meg úgy sem tudnál sokáig maradni egyébként sem, ha vinnéd magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!