Mi lehet az oka annak, hogy 5 éves lányom egyáltalán, semmihez nem hajlandó kenyeret enni? Már kipróbáltunk rengeteg féle kenyeret, zsömlét, kiflit, egyik sem tetszik neki. Hogy tudnám rávenni valamelyik pékárura?
fiam se mindig kér mindenhez.
amit te sütsz azokat se eszi meg?
Igazábol én nem is erőltetem,feleslegs agyonfinomitott szénhidrát.
Tésztát megeszi?mert akkor nincs gond,akkor is valamivel visz be ch-t a szervezetébe.
Enyém is képes pl tükörtojást, szalámit, virslit anélkül megenni. Nekem fura, mert én meg mindenhez kenyeret eszem, még a sült krumplihoz és a pörkölthöz is. :)
Oda szoktam neki adni, néha tunkolja vele a levest vagy a pörköltet, de erőltetni nem akarom.
Barátnőm járt így az egyik gyerekével. Nagyon sokáig erőltették, végül nagy nehezen elkezdett kenyeret enni.
Pár hét múlva eszméletlenül vitte el a mentő, akkor derült ki, hogy lisztérzékeny és ösztönösen kerülte az ilyen ételeket.
Ráadásul a sima tesztek korábban nem mutatták ki, valamilyen invazív vizsgálatra volt szükség a kórházban, hogy kiderüljön, hogy pontosan mi okozta az eszméletvesztést.
Az én 5 éves kisfiam sem szereti különösebben az ilyesmit.
Akkor tudom "trükkösen" rávenni minőségibb, teljeskiőrlésű kenyérre rávenni, ha:
- kedvenc levesébe "tunkolhat"
- együtt csinálunk szendvics katonákat és "kell az alaplap"
- együtt sütünk házilag valamit pl.pogácsa és ő is formázhat valamit belőle, azt megeszi
- kirándulunk hátizsákkal, szendviccsel, menő szendvicstartóba kisebb falatkákat varázsolok- a szabad levegőn elfáradunk, jóízűt eszik belőle- és látja, hogy mi is
Egyébként nem nagyon menő nálunk sem.
Ők ilyen fajták, szerintem ez nem akkora gond.
Az én gyerekem sem szereti a kenyeret. Hat éves, és fiú. A virslit is kenyér nélkül eszi, és a rántott szeletet is. Ha párizsi van, azt feltekerteti és úgy eszi magában.
Eszik szénhidrátot is, de azt is magába. Tehát bármilyen sütit szívesen megeszik.
De szereti a főzelékeket és a gyümölcsöket is. Például a spenótot is feltét nélkül szereti megenni. Szóval nem keveri az ételeket :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!