Leszoktató pelenka: Mi a véleményetek róla?
A baj az, hogy a lányom most 2,5 éves, a húga 9 hónapos.
nagyon kényelmes neki a pelenkaviselés. Tudja, hogy mire való a WC/bili, néha használja is, de látom rajta, hogy azért nem szól, mert kényelmes bepisilni.
A bugyival meg annyira átázik, hogy ennyi erővel pucéran is lehetne. csak azt értem el, hogy mégjobban ragaszkodik a pelushoz. De a bugyit meg nagylányosnak tartja. Ezért gondolkozok ezen a leszoktató peluson.
Tapasztalataitokat várom, esetleg konkrét márkákkal kapcsolatban is.
Bocsi, hogy hosszú lett.
Én nem az eldobható pelenkáról, hanem a mosható pelenkáról kérdeztem.
Elsősorban olyanok válaszát várnám, akik próbálták is ezt a fajta "bugyit".
Nem erőltetem a WCzést, kb. fél éve néha belepisil, néha nem. Egyszerűen kényelmes neki bepisilni.
Annak idején én is fontolgattam ezt a fajta felusvásárlást, végül nem tettem. anyukámra hallgattam és inkább vettem 10-15 bugyit és vagy 8-10 rövidgatyót a lányomnak. Megvártam a nagy kánikulát, amikor tuti nem fázik meg, ha bepisil és kint az udvarom játszottunk, nálam a bili, ha pisilt, gyorsan alápakoltam. Játszadoztunk így hetekig, mire meguntam és elhatároztam megveszem a leszoktatós pelust. Majd egyik reggel határozottan rögtön ébredés után rátettem a bilire, kicsit tiltakozott, de ráparancsoltam és végre belepisilt. Nagyon örültünk, tapsoltunk, dícsértem. Kifigyeltem mikor iszik és amint ivott lestem az órát és 45 perc múlva ráültettem ismét a bilire, nem mondtam semmit, csak szó nélkül ráültettem, ha tetszett neki ha nem. Volt ellenkezés, de 3. alkalommal már nem és így már csak a bilibe pisilt, de mindig résen kellett lennem, figyelnem, mert azért elbújni szeretett és a bugyiba nyomta. Majd mindig mondtam neki mit mondjon, ha pisi, kaki és ezt is megtanulta, pár nap alatt és szólt.
Tehát én ezt a módszert javaslom, sajna mindegyiket megszokják, mint a lányom a bugyis pisilést és kicsit rá kell kényszeríteni a bilizésre, szépen elmagyarázni mit miért és nagy lány már, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!