Milyen manapság az anyatejes baba vs tápszeres baba arány?
#12 Honnan tudod? Es akkor a csak tapszeres meg 30%? Nem hiszem, szerintem annal tobb.
De nem tudom, csak tipp, Te honnan tudod?
Itt olvastam, 8. oldal:
Nem tudom, mennyi az arány, de ahogy az egyik válaszoló is irta, lehet jobb lenne, ha nem nyomnák a szoptatást ennyire agresszíven.
Én a korházban első két nap szoptattam, de a babám fogyott. Kértem tápszert, az egyik nővér hozott, szegény babám meg is ivott szopi után egy nagy adaggal. Én megkönnyebbűltem, mert már pisis pelenka sem volt. Az esti műszakos nővér, meg erőszakosan nekemrontott, hogy miért adtam tápszert. Na vajon miért, mert éhezik a babám. Annyira rosszul éríntett, hogy tényleg azt éreztem, hogy az össz motivációmat elveszi a szoptatástól. Férjem hozott be tápszert, nem kértem senkitől, hanem “titokban”hozzátápláltam.
Mielőtt jöttünk volna haza, lemérték a lányom és mindenki ujjongott, meg gratulált, hogy alig fogyott, milyen ügyes vagyok. Értetlenül álltam az egészhez. Szegény szobatársnőm, ő meg éjjel nappal szoptatott és csak fogyott a babája, ezért össze vissza cseszegették. El is sírta magát, amikor engem meg dicsérgettek. Mint valami verseny, ahol megnyered az első díjat, persze olyasmiben amit nem csak te befolyásolsz. Uhh, még mindig mérges vagyok
#15 #16 +1
A fiammal egy hetet bent voltam szülés után azért, mert nyomták erőszakosan a szoptatást, ő meg szerencsétlen semmit nem evett, egész nap cicin volt, de semmi nem jött. Védőnő, szopt. tanácsadó is volt, akkor sem. Fogyott a fiam 40 (!) dekát, és persze be is sárgult...és csak akkor, amikor idáig eljutottunk, kezdtek el 3 óránként tápszert adni neki. Akkor is mellre kellett tennem, cici előtt-után lemérnem, és hát nyilván grammra ugyanannyi volt mindig, így kapta utána a pótlást. Nem bírtam ki és meg is jegyeztem akkor, hogy ha ezt kettő nappal ezelőtt kezdjük el, akkor holnap már kb mehetnénk haza, és nekik is jobb lenne, meg nekünk is. Válasz nem nagyon volt, csak pofavágás.
Lányommal épp annyi tejem volt, hogy hálistennek csak minimálisan sárgult be, és 3 nap után hazajöhettünk, de ő is tápszeres lett. Ja és ami a legjobb, hogy a bentlétünk alatt fél füllel hallottam, hogy panaszkodnak a csecsemősök, hogy a hallásvizsgálatot alig-alig tudják megcsinálni pár babánál, mert a többség folyton sír és alig alszik. Na vajh' miért, biztos nem az az oka, hogy 2-3 nap után már éheznek szerencsétlenek. Vicc az egész, komolyan mondom, hogy örülök, hogy van két szép egészséges gyerekem, mert többet nem szeretnénk, így már nem kell soha többé ezt a kórházasdit újra átélnem.
15-ös vagyok. Pont így volt nálam is a nagyobbiknál, mint a 17-nél. Tovább bent kellett maradnunk, mert fogyott és fogyott. Pont ez miatt, adtam már magamtól a pótlást a lányomnak. Így hogy a fiam is itthon várt, már nem engedhettem meg magamnak, az egy hetes vagy még több napos korházasdit, fogyás miatt. Ha magamtól nem adtam volna tápszert, tuti bent ragadtunk volna.
Utána meg összetettem a két kezem, hogy pótlást is kapott, mert hazajövetel után én kétszer is a sürgősségin kötöttem ki, előszőr 14 majd 10 órát vártam. Hála az égnek így a férjem is el tudta látni a babánkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!