Mennyire jellemző, hogy terehesség alatt egyáltalán nem nő a mell, és a szülés után igen?
Szia!
Nekem a terhesség előtt és alatt 85b-s vagy 80c-s melltartó kellett. Szülés után egy ideig folyamatosan nőtt (rengeteg tejem volt, adtam másik 2 babának is),a végén már 85F-t hordtam, akkora volt mint a fejem. :( Másfél év telt el, a melleim megereszkettek, tartás nélküliek lettek, de most megint a régi méretű melltartó kell. :( :(
Viszonylag ritkán, de azért előfordul. Ha terhesség alatt SEMMILYEN változás nincs a mellen, és feszülést se érzel, nem is sötétedik meg a mellbimbó, meg egyáltalán, semmi nem történik, az probléma jele lehet. (Nem LESZ, csak lehet. Az ilyen reakciónélküliség hátterében pl. az is állhat, hogy a mell nem reagál a hormonális változásokra, és akik veleszületett ok miatt nem tudnak szoptatni, azoknál ez a probléma első tünete. Elsődleges szoptatási képtelenségnek hívják, és a nők néhány ezrelékére jellemző, pl. az apai nagymamámra. Viszont néhány ezreléknél sokkal többen vannak azok, akiknek csak "nem nő meg" terhesség alatt a mellük, de más változást azért érzékelnek. Velünk minden OK lesz, mint pl. az anyukámmal is.)
Ha nagyon aggódsz, akkor kérd meg az orvosodat, hogy nézze meg a melledet a terhességed legvégén. A 39-40. hét körül már sokak melléből ki lehet sajtolni egy-két csepp kolosztrumot (nem az orvosod fogja csinálni ha nem akarod, de mondjuk elmondja, mit csinálj). Az egy korai jel arra, hogy tök mindegy a méret, lesz tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!