A testvérem nemrég szült a 30. héten, de titkolja és a férjét is megkérte, hogy senkinek ne szóljon. Ennek mi értelme van?
Lehet egyszerűen csak nem akarja, hogy mindenki sajnálja őt és aggódjon értük!
Amikor az embernek megszületik a gyermeke, világgá kürtölné a boldogságát, de ha ez a 30. héten történik, akkor tele lehet aggodalommal és féltéssel és a háta közepére kívánná mások jókívánságait. Szerintem.
Hát én is úgy lennék vele, hogy a hátam közepére sem kívánnám a família sirálmait, jó kívánságait, kórházba zarándokolását, üvegnél sírását stb. Ráadásul amilyen családom van, tuti, hogy erről beszélne az ország öt különböző szegletében egy-egy város, hogy a 30. hétre szültem, hogy néz ki, mekkora, mit csinálnak vele, mibe teszik, hogy teszik, lógnak-e csövek stb. Kösz, de ettől kímélném magam, meg az új kis családomat.
Majd, ha minden rendben és hazajövünk a kórházból, akkor lehet velünk NORMÁLISAN foglalkozni, de nem kell a a jaaaaaaaaj jaaaaaaaj felhajtás.
3 hete szültem (császároztak) a 32. héten...
Rengeteg oka lehet a titkolásnak:
- mint írtad egy hozzászólásban, nagyon várták a gyermeket, így nagyon nehéz feldolgozni a tényt, hogy előbb érkezett.
(Nekem a 2. gyermekem, egészséges, mégis napokig bőgtem, lelkileg megviselt) Ilyen esetben nagyon nehéz magyarázkodni, elmesélni.
- jelenleg egészséges... csak ezt tudják mondani, de nem tudják azt mondani, hogy egészséges felnőtt lesz belőle. Ezt úgy értem, hogy a beszéd, a mozgás ezek mind később derülnek ki.
- a kórházba egy anyukának a 4-5. napon kapott a babája agyvérzést... addig egészséges volt. Így sajnos, az hogy most jól van a kicsi, nem jelenti, hogy így is marad.
Nem hiszem, hogy szégyelli, hisz azt lehet szégyelli ami ellen tenni tudunk.
Szerintem ne beszélgess vele erről, mert lelkileg még jobban megnehezíted neki a dolgot. Tudom (gondolom) segíteni szeretnél neki, de ez most nem az a helyzet...
Sok egészséget, és kitartást! Az én manóm tegnap érte el a 2 kg-ot, így hétfőn hazajöhet végre! Mint írtam nekem a második, és én nagyon ki voltam idegileg a történtek miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!