Utrogestan mellett ez normális? Teljes káosz
Figyelt kérdés
A nőgyógyászom javaslatára ciklus 1-14.napig ösztrogént,majd következő 14 napban kéne szednem progeszteront,ami az utrogestan nevű gyógyszer. Ez volt az első hónap,hogy szedtem,de tegnap óta,ami a ciklusom 21.napja volt,barna folyás van,enyhe alhasi görcsökkel,ez ma is kitartott. Mivel az ösztrogént ciklus 1 napjától kell szednem,akkor most kezdjem el megint? A progeszteronnál így nem volt meg a 14 nap. Vagy ez nem is a menstruációm csak valami köztes vérzés? Teljesen összezavarodtam. Bocsi,ha kicsit nehezen fogalmaztam,kicsit beparáztam. Remélem valaki tud segíteni!2022. okt. 28. 21:34
1/14 anonim válasza:
Szerintem ezt a nőgyógyászodtól kérdezd meg. Kis Marcsi vagy Nagy Pista tanácsára ne szedegess be hormonokat. Ezt mindenképpen a hormonokat felírt szakorvossal egyeztesd le!
2/14 A kérdező kommentje:
Persze,igazad van,csak költözés miatt még nemrég váltottam nőgyógyászt,csak a magánrendelő száma van meg,ami a héten már nem rendel és mivel jön a hosszú hétvége,nem tudom,mikor tudnék tőle tanácsot kérni vagy esetleg vizsgálatra bemenni. Csak tényleg tanácstalan vagyok és gondoltam hátha van valaki,aki hasonlóan járt már korábban és lenne valami tanácsa.
2022. okt. 28. 22:40
3/14 anonim válasza:
Eüs vagyok, de még én se merek mondani bármit. Laikus által írt kommentek hatására meg végképp ne kezdj el semmit se szedni. Akárki is járt hasonlóan, az nem te vagy. Ami neki jó volt, az neked nem. Felejtsd el ezt a kérdést, ha kapsz is választ. Orvos tanácsát kérd ki, ne kezdj el kísérletezgetni! Nagyobb a baj úgy, mintha kimarad egy hónap. Írj nekik e-mailt! Dolgoztam magánrendelőben és az orvosoknak címzett e-maileket nyomtattuk és dugtuk az orvosok orra alá. Ha rendes a doki, akkor válaszolni fog. Ezt a pár napot meg kibírod.
4/14 anonim válasza:
A ciklus első napját az első igazi, piros vérzés napjától számoljuk. Mivel nem egy inszeminációt és lombikot végigcsináltam, amit ciklus 2-3. napján kell kezdeni, így tudom, mert a doki mindig így definiálta.
5/14 A kérdező kommentje:
3-as: köszi a tippet,akartam emailt írni,de a rendelő számán kívül tényleg semmi elérhetőséget nem találtam.
4-es: az én dokim úgy mondta még a vérvételeket és a gyógyszert is,hogy amint jön valami,ha barna is,az az első nap. Akkor eddig rosszul kezelt? Mégnagyobb káosz
2022. okt. 29. 08:29
6/14 anonim válasza:
Én a menszeszem előtt sárgatestelégtelenség miatt 7 (!!!) Napig barnáztam, vagyis én is a 21.naptól. Majd megjött rendesen 28.napra vérzéssel. A vérzés a menstruáció első napja. Én is kezelve voltam hormonokkal, de ez kicsit felelőtlen az orvosod részéről, hogy meg se nézi mikor van peteérésed. A progeszteront ovuláció után kell elkezdeni, ami nem biztos, hogy a 14. napon történik meg, nekem is volt hogy 15 vagy 16. napon volt. Progeszteront a tüszőrepedésből visszamaradt sárgatest kezd el termelni. Ha hamarabb kezded el a progeszteront, mint hogy megreped a tüsző, akkor megzavarja a testedet és azt hiszi már megvolt az ovuláció. Nálam a hormonpótlás ultrahangos utánkövetéssel történt. Illetve ovutesztet használtam és hőmérőztem. Szerintem ne kezdd el az ösztrogént.
7/14 anonim válasza:
Előző vagyok, az jutott még eszembe, hogy lehet beágyazódási vérzés is 😊
8/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm a válaszod,akkor egy cipőben járunk. Bejöttem sürgősségi nőgyógyászatra és pont a dokim volt. Azt mondta,előfordulhat a gyógyszer mellett,még ez az első hónap,hogy szedem,és ez még nem a menstruációm,csak egy közti vérzés. Ciklus 12.napján kell visszamennem hozzá,meglátjuk mi lesz.
2022. okt. 29. 11:44
9/14 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok. Nagyon örülök, hogy a doki mellett döntöttél és bementél. Drukkolok és minden jót!
10/14 anonim válasza:
6-os vagyok. Jól döntöttél :) Hamarosan sikerülni fog, meglátod 🥰 Nagyon szurkolok nektek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!