Dm mama vitamin?
Sziasztok! Szedett közületek valaki dm mama vitamint a várandóssága alatt? Mik voltak a tapasztalaitok vele?
Kellett mellé mást szednetek?
A próbálkozós időszakban is ezt szedtem, azért választottam most is ezt, mert ez semmilyen mellékhatást nem okozott..( a trimesztertől pl.nagyon ment a hasam..)
Az egyetlen kételyem, hogy annyival olcsóbb mint a többi, ez a minőségében is meglátszik? Vagy tényleg jó és meg olcsó is? Nyilvan nem ezen akarok spórolni, csak kísérletezni se merek, nehogy megint mellé fogjak..
Egyébként még csak most teszteltem pozit, kb 1 hete késett :) orvoshoz még nem megyek csak később. Ő egyébként csak a folsavat mondta..
Én ezt szedtem, nekem ez jött be, más neves vitaminoktól vagy hánytam vagy nem tudtam wc-re menni. Az első trimeszterben csak a folsav szedése javasolt alapesetben de szerintem azért nem árt azért valamilyen komplex vitamin. Nekem a dm vitaminja teljesen bevált, végig tökéletes volt a vérképem és teljesen egészséges babám született.
De mindjárt jön a nagyokos aki majd ide is beírja mint minden a dm kismama vitaminnal foglalkozó kérdés alá, hogy ez a vitamin egy szar, rosszak benne a vitaminok és semmit nem ér, az igazán jó anyák a legdrágább, legnevesebb, celebek által reklámozott vitaminokat szedik. Na ez bullshit, ne is foglalkozz vele ha megjelenik, eddig mindenkinek bevált ez a vitamin az itteni kérdések alapján.
Egyszer hirtelen felindulásból megvettem, mert dicsérték...de ahogy elolvastam az összetevőket, ment a kukába. Kb annyi, mint halottnak a csók. Ha megnézed, látni fogod, hogy minimális mennyiséget tartalmaz kb mindenből. Ráadásul rosszul felszívódó, ezáltal rosszul hasznosuló összetevőket tartalmaz, melyek még rontják egymás felszívódását is.
A folsavval is bajom van, mert azt a szervezetnek még át kell alakítania foláttá, ami nem biztos, hogy sikerül.
Saját vélemény, ha már szedek valamit, akkor a lehető legjobbat szedjem. Nem a reklám helye, azért leírom, hogy én a GAL multi mellett döntöttem.
Boldog babavárást kívánok!
Nem rosszindulatból írtam, csupán összetevők alapján válaszoltam meg a kérdést.
Elhiszem, hogy más meg volt vele elégedve, nekem nem volt szimpi. De természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, mit szeretne szedni.
Egészséges, vegyes táplálkozású nőnél mindegy a vitamin kb. folsav amit érdemes pótolni, esetleg D vitamin, minden más extra, ami vagy segít, vagy nem. Statisztikailag sajnos az a tapasztalat, hogy pont annál a szociális rétegnél lenne látható haszna, aki ilyenre nem áldoz egy fillért sem. Mert nem tud.
Amúgy én nem ezt szedtem, hanem egy "márkásat" (lényegtelen melyik), aztán egy időra abbahagytam, a szedés ideje alatt és a szünet alatt is tökéletes vérképeim, jól fejlődő gyerekem volt. Szóval én nem paráznék erre a vitamin témára így.
Én ezt szedtem, mellé folsavat. Problémamentes volt a terhessegem.
Bár az utolsó trimeszterben kicsit hatarertek alatt volt a hemoglobin ezért vasat is kellett szednem, nem tudom más vitaminnal is kellett volna-e. Minden más érték végig rendben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!