Az iker-terhes sogornömnek azt javasolta a dokija, hogy naponta ötször egyen gyümölcsöt. Szerintem a gyümölcs cukor is tud komoly problemakat okozni, raadasul az ikrek miatt duplan is veszelyes lehet. Vagy?
Azert kerdezem, mert körülöttünk nincsenek ikres anyukak, butasagot sem szeretnek tanacsolni, de nekem ez a napi ötszöri dolog tulzonak tunik. Szerintem gyümit amugy is inkabb delelött jo enni, ami /amennyi jol esik.
Mindenfele mas jellegu ikrekkel kapcsolatos velemenynek is nagyon örülnek. Köszönöm!
Akkor pl. ne egyen, vagy kevés banánt, azsalt gyümit, datolyát.
A többit nyugodtan eheti.
Nem fog gondot okozni a sok gyümölcs, sőt, csak jót tesz a vitaminok végett.(Akár napi 10X is ehet gyümölcsöt) Megeszik pl. napi 2 narancsot, 2 almát, s 1 kiwit, mi baja lehet tőle? Ezeket ha gyümölcscentrifugába dobja, 2dl lé lesz belőle. Ha jobban bele gondolsz, nem sok, sőt jobban jár ha megeszi/megissza, minthogy dobozos gyümölcsleveket igyon, ami még mellé tele van adalék anyagokkal, tartósítószerrel, finomított cukorral s gyümölcsöt alig láttak.
Akik alapból cukorbetegek, azoknál okozhat gondot esetleg.
Én van hogy napi 1 kiló narancsot, fél kiló almát, fél doboz kiwit megeszek, ezt egy héten át, s semmi bajom nincs tőle, s a babának sem.
Sziasztok, köszönöm a valaszokat. Korrigalnom kell a kerdesemet, mert szerintem nem tettem jol fel.
Tehat: nem a gyümölcsök ellen vagyok, hanem soknak tartom, hogy naponta ÖTSZÖR javasoljak. Ez az en felfogasomban ugy jelenik meg, hogy pl.
1. reggel nyolckor, 2. delben, 3. haromkor 4: hatkor 5: este
ezert kerdeztem, hogy nem lesz igy tul sok ? Egyertelmü, hogy az adalekanyagokkal meg szinezekekkel teli "trutyit" nem ajanlanam kismamaknak (sem) es persze, hogy a sajat kezüleg elkeszitett turmix a nyerö... :) Amugy sajna a "mai gyümölcsök" is olykor nem tul egeszseges "valtoztatasokon" mennek at... :(
De ez egy masik tema. A "mai, felgyorsult, buta vilag" hozomanya.
Szia,
A mennyiség nem sok. És amíg nem csak banánon él, meg aszalt gyümiken(magas a cukor tartalmuk) addig semmi baj a gyümizéssel. Pláne ha frisset eszik, idény gyümölcsöt (januárban ne eprésszen)
Gratulálok a picikhez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!