24 hetes vérvétel után, ha magas lenne a cukrom, akkor milyen ételeket ehetek?
Szerintem várd meg az eredményt, addig ne kínlódj ezzel.
Ha tényleg magas, akkor szabályok szerint kell diétázni, az orvos megmondja, hogy napi hány gramm CH-t (szénhidrátot) fogyaszthatsz, és milyen elosztásban, általában napi 6 étkezés kell. számolni kell a fogyasztott étel CH tartalmát. Dietetikus szokott segíteni a diéta megtanulásában.
Ebédhez lehet enni akár fehér kenyeret is, csak nem annyira érdemes, mert kevés fér bele az adagba, és akkor éhes maradnál, de ha kell, majd megtanulod.
Ha a cukrod magas lenne, akkor diabetológiára küldenek, ahol mindent el fognak mondani. Amíg nem derült ki, hogy valóban magas a cukrod, addig ne pánikolj. De a saját diétámról tudok írni neked.
Nekem nem szabad fehér kenyeret ennem, csak teljes kiőrlésűt, mert ugyan a szénhidrát-tartalma nem sokkal kisebb, de az nem emeli olyan gyorsan és drasztikusan a cukrot.
Cukor tilos minden formában, helyette inkább édesítő.
Rízsből inkább a barna rízs, tésztából a durum. A krumpli lehetőleg kerülendő. Tejtermék reggelire kerülendő, utána már lehet.
Az egyes étkezések szénhidrát-tartalmát majd az alapján szabják meg, hogy mennyi lesz a cukrod, így arról nem írok.
De ha diétára is fognak, ne ijedj meg, szinte bármit ehetsz, csak kevesebbet.
Amit számolatlanul ehetsz, azok a felvágottak, a hús, a zöldségek. Ezeket nem kell számolni, mert szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaznak.
Én az étkezésemen nem sok mindent változtattam, nem kellettek külön receptek, csak a már meglévőkön változtattam apróságokat (pl. főzeléket graham liszttel sűrítem, nem fehér liszttel).
nekem egy könyvet adtak,amiben benne van sok étel szénhidrát tartalma.Még a zöldség is tartalmaz,de jóval kevesebbet mint a rízs,kenyér,vagy tészta.
Én nem eszek fehérkenyeret,csak teljes kiörlésűt,de abban is csak olyat ami nem csak barnára van színezve és elnevezve teljeskiörlésűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!