36. héten kiderült h. Streptococcus a. fertőzésem van. Nektek voltak tünetek? Illetve hogy ez akkor korábbról bennem lehet csak még nem derült ki?
Figyelt kérdés
Úgy olvastam h ezt nem olyan könnyű kiirtani. De nem nagyon érzékeltem semmit. Pedig jó lett volna tudni róla korábban. Most felesleges veszélynek teszem ki a babámat.. :(2015. szept. 12. 15:58
1/4 anonim válasza:
A Streptococcus fertőzés általában nem okoz panaszt. Viszont ha már egyszer a szervezetben van, úgy tudom, nem nagyon lehet teljesen kiirtani. Terhességnél azért veszélyes, mert korai terhességnél vetélést, később koraszülést okozhat a felszálló fertőzés, szülésnél pedig megfertőzheti a babát. De ezt, szerencsére, meg tudják előzni antibiotikummal. Nekem mindhárom terhességemnél volt streptococcus fertőzésem, antibiotikumot kellett szednem elég hosszú ideig, az egyik szülésemkor pedig infúzióban kaptam antibiotikumot szülés közben.
2/4 A kérdező kommentje:
És a terhességeid között sikerült kezelni? Vagy nem is kell vele semmit csinálni? Nekem az első babám korábban jött. 36.héten megrepedt a burok, meg volt rövidülve a méhnyak és kinyílt a méhszáj. Lehet hogy fertőzés már akkor bennem volt??:(
2015. szept. 13. 12:01
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ezt csak ideig óráig lehet megszüntetni, de kiírtani lehetetlenség, ha már egyszer a szervezetben van. Ezért is végzik a 36. héten a szűrést és ha pozitív akkor antibiotikummal egy bizonyos ideig meg lehet szüntetni, de valóstínű a jövőben újra ki fog újúlni.
Ne aggódj, lényeg hogy felfedezték, megkapod az antibiotikum kúrát és nem lesz semmi baj.
4/4 anonim válasza:
szia. Én most múltam 36 hetes és nálam is találtak streptococcus-t :( :( . Szedtem rá antibiotikumot, de félek, hogy még szülésig visszatérhet. Valaki tudja, hogy meddig tart az antibiotikum hatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!