Az 1. trimeszteri kombinált down-kór szűrővizsgálatot most már kötelező minden kismamának elvégeztetni?
Figyelt kérdés
9 hét 3 napos kismama vagyok, ma voltam ultrahangon és a nőgyógyászom azt mondta hogy végeztessem el ezt a kombinált szűrővizsgálatot, ami persze mint tudjuk nem tb. támogatott, elég borsos ára van. 28 éves vagyok és idáig úgy tudtam hogy ez nem tartozik a kötelező vizsgálatok közé, de viszont a doki nem mondta hogy nem kötelező, szóval biztos hogy muszáj. Egyébként az uh-on mindent rendben talált. Szeretném kérdezni tőletek hogy akkor most már mindenkinek kötelező lett ez a vizsgálat? Válaszotokat előre is köszönöm. Jah, és debreceni vagyok!2015. nov. 9. 16:49
3/7 anonim válasza:
Biztos nem véletlenül mondta a doki.
Ok 1: nem vàllalja a tovàbbi terhesgondozàsod,ha nem csinàltatod meg
Ok 2: orvosilag tartja indokoltnak
4/7 anonim válasza:
Nem kötelező (egyébként semmi sem az!) nekem nem mondta az orvos, hogy csináltassam meg, még csak nem is javasolta, 32 éves vagyok.
5/7 anonim válasza:
Miert lenne kotelezo? Van aki 12 hetesen meg azt sem tudja, hogy terhes. Ha nem akarod, nem kell elvegezni. En sajnos megcsinaltattam, kaptam egy olyan eredmenyt hogy 1:6 Down-ra, 1:135 Patau szindromara, ezt kovette 3 het pokol a Nipt eredmenyig, ami viszont jo volt, nem kivanom senkinek. A kombinalt teszt az egy eselyszamitas, se fule se farka. Soha az eletben tobbet nem csinaltatom meg! Arrol ne is beszeljek, hogy nagyon jo kombinalt teszt eredmennyel is lehet downos babad.
6/7 anonim válasza:
Gratulàlok annak aki lepontozott,eszéhez mérem.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat csajok!
2015. nov. 10. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!