9 hetes terhesen 2,6 lett a Tsh, ez gond?
1-es, gyógyszerrel volt ennyi, gyógyszer nélkül nyilván több.
Kérdező, normális, hogy kismamaként magasabb, az orvos majd biztosat mond, de szerintem jó ez az érték.
mindkét érték a normál tartományban van. viszont terhesség alatt eltolódnak a tartományok (az alsó érték felé), plusz gyógyszer mellett növekedett ez az érték, ezért mindenképp érdemes megkérdezned az orvost, hogy ez még jónak számít-e.
(Kíváncsi vagyok, mert nekem is hasonló(csak fordítva) problémám van. Majd légyszi, írd meg, hogy mit mondtak.)
valaki ide gyakorikerdesekre írta be, tehát nem teljesen hivatalos adat, de ezt találtam, hogy így alakulnak a terhesség alatt a normál értékek:
"Trimeszterenként:
1., 0,1-2,5
2., 0,2-3,0
3., 0,3-3,0"
Ez alapján a tied kicsit túllépi a normált, de nem olyan vészes. (Az enyém is, nekem 0,1 alatt volt, de azt mondta az endokrinológus, hogy akár rendben is lehet és pár hét múlva ránéz...)
Nekem gyógyszerrel lett 4,8ról 1,3 mikor pozit teszteltem. 6 hetesen 3,6ra felment emeltük az adagot majd 16 hetesen lesz kontroll, azért magasabb, mert a baba elszedi ami neki kell. De mivel gyógyszerrel pótolva van így nem lesz baj :)
jó egészséget!
13hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!