Elhagytam az autóm kulcsát az udvaron valahol. Nem találjuk. Az autó nyitva van. Hogyan tudom elindítani kulcs nélkül? Opel corsa b 1,4 1994-es autóról van szó.
Sehogy. Az immobilizert nem tudod kiiktatni.
B Corsa ajtaját gyerekjáték kinyitni, kiveszi az ember az ablak gumiszegélyét, benyúl egy dróttal (kerékpár küllő kiváló, de az ablaktörlő merevítő szálából is hajtogattam már célszerszámot), felhúzza a gombot, nyitva az autó.
Kb. 10-szer törtem be így fele annyi idő alatt a saját Corsámba, mint amennyi idő alatt ezt leírtam. Szóval az "autó nyitva van" semmit nem jelent. Kinyitottad, ügyes vagy. De a mérnökök még okosabbak, ez a kocsi "sajnos" a gazdája tulajdona marad...
Egyetlen hiteles filmes autóelkötést láttam. A Dögkeselyűben Cserhalmi György úgy kötött el egy Ladát, ahogy azt tényleg meg lehet csinálni.
Itt, ha a gyújtáskapcsolónál direktben adsz feszültséget a motorvezérlőre, és egy rövid időre az önindító behúzótekercsére, akkor műszerfal lesz, motor tekerés lesz, de mivel az RFID azonosító hiányzik, nem fogy sem gyújtást, sem befecskendezést adni a motorvezérlő.
Az immo-t sehogy nem lehet "átkötni" egy darab dróttal, szerves része a motorvezérlőnek, nem egy lehúzható, áthidalható dobozka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!