Mercedes-Benz W124-et szeretnék E200/E220Benzin; vagy 200D/250D(akár turbo). 500k-1,2m keret. Mindenképpen utolsó évjáratokból(alap biztonsági felszereltségek miatt is, tudom,hogy egy tank de azért a légzsák minimum). Mit lenne érdemes vennem?
Apámnak W201 2500TD-je van. Ez elég közeli a kiszemelt autóhoz. Nagyon megbízható az autó.
A dízelszag nem jön be, lehúzott ablakkal sem. Az én autómban (S40), ami szintén dízel sem. A Passatnál 99%-ig biztos vagyok, hogy szivárog valahol a kipufogó, nem ártana leellenőrizni.
Én a dízelt ajánlom, mert azzal van tapasztalatom. Kitiltástól nem kell félni, legextrémebb esetben is csak BP belvárosából lenne kitiltva.
Tenyleg egyszeru es tartos konstrukcio de tenyleg mar lassan 30eves mind.
Valojaban azert mondom, hogy jo lehet mert nem 500ig hanem felette keresel. 1 millioert mar lehet talalni szepeket. Dizel vagy benzin igazabol teljesen mindegy, mindketto rohad, ezzel lenne a fo problema ezen tul folyamatosan karban kell tartani. Ha a benzin K-jetronik rendszerevel lenne baj, az nagy szivas mert embert mar nem nagyon talalni hozza, aki meg is csinalna. A dizel adagolo meg boven ismert.
Ha azert akarsz ilyet mert kimegy a vilagbol akkor gondold at ujra, mert ez igaz bar de ezek mar kimentek a vilagbol es visszajottek. Aki mostanaban akar 24est venni annak mar koltenie kell ra, ha neked ez a favorit, ez kell akkor mindig tarts penzt melegen mert barmi lehalhat.
Köszönöm a válaszokat. A rohadástól nem félek, a karbantartását én végezném. Szóval, nem okozna gondot egy adagoló, hengerfej levétel. Én rendbeállítanám, még a kis rozsdás csavart is feljavítom, vagy kicserélem. Sokan kérdezik miért akarok 25-30 éves autót, de nekem akkor is ez az autó. Ilyen érzést nem ad egy sem amit a w124, és úgy nagyjából biztonságosabb, mai napig jól használható régebbi kocsit nem is találni.
Viszont a K-jetronic ez kicsit elbizonytalanított a benzinestől.
A 93-as facelift utániakban nincs K-Jetronic.
A K-Jetronictól nem kell félni, ha egyszer be van normálisan állítva, akkor ugyanolyan mint a többi. Csak az a lényeg, hogy ne álljon, mert azt nem szereti.
Egyébként a 93 előttiekben is volt olyan, amibe már gyárilag szereltek légzsákot és ABS-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!