Használtautó vásárlásnál ti odafigyeltek erre?
Nagyon erősen függ az autó értékétől és átlagos állapotától.
Például ha egy 20 éves, kb 500 ezres autóról beszélünk, akkor a külsérelmi nyomok mondhatni alapvető dolgok, idős, olcsó szóval benne van.
Azonban ha egy pár éves több milliós kocsi a kiszemelt, ott már azért sokkal szigorúbban nézem ezeket.
Én csak ilyen autókat kerestem, nem érdekel a pl parkolási sérülés, ha leesett a műanyag lökhárítóról a festés stb, mert cserébe olcsóbb.
Azt a 2-300e forintot inkább költöm a családomra vagy jobb felszereltségre esetleg
Tizenévesen és 1milliós ár alatt, el kell fogadni azt az elvet, hogy
"ahol fát vágnak hullik a forgács", azaz kopik az autó.
Persze nem komoly törést kell hogy jelentsen, hanem elől kőfelverődés, küszöböknél cipőnyom, ajtószéle lepattanások ilyesmi.
És ha a félcenti leverődésre ha valaki ráfest, az lehet, hogy nem idióta, csupán elejét veszi a rozsdásodásnak, mert nem volt kedve/pénze egy teljes elemet festetni.
Használtautó vásárláskor különben sem ez a legfontosabb.
Ha pl. rákérdezek, hogy mikor volt olajcsere és nem tudja a választ, akkor kívűlről akár mennyire tetszetős a jármű, tovább állok.
Attól függ mit veszek.
Ha kis értékű autót veszek napi használatra, akkor az ilyen kis sérülések maximum némi alkualapként szolgálnak, de ha amúgy az autó jó akkor nem fog érdekelni, egy olcsóbb használtautónál nem ez a lényeg, úgyis fog sérülni.
Más kérdés ha mondjuk sokmilliós, fiatal autót veszel, vagy mondjuk egy öreg hobbiautót. Akkor már az esztétika is fontos tényező.
8-as, ebben is van valami. Bár elég nehéz eltalálni a színt mert valahol az arany és barna között van, én színkeveréssel is próbáltam ugyanilyet alkotni de nem sikerült.
Azt szeretném elkerülni, hogy rám mondják azt, hogy nem figyeltem rá oda, mert nem én csináltam hanem az előző tulaj, ennek ellenére a szervizpapírokat a kocsival adta a tulaj így tudom mit csinált vele eddig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!