Honnan tudom, hogy IMMO2 vagy IMMO3 az műszerfal óra (VW Golf 4)?
Ki szeretném cserélni az óra egységet az autóban, de nem tudom, hogy a donor óra immo2 vagy 3. A saját órám az tudtommal immo 3, mivel az autó 2003-as és 2002 óta már 100% immo3.
Tudom, hogy van a cikkszám és az megmondja, hogy immo2-e vagy 3, de ezt hogyan lehet kiolvasni belőle?
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy a cikkszámból hogyan lehet megmondani, hogy az adott óra immo2 vagy 3?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha jól tudom, akkor a központi kijelzője más. Az egyiken csak ikonok vannak, a másik viszont kis LCD-hez hasonló kijező.
Viszont a tempomatszerelés.hu-n azt is írják,hogy csak úgy nem lehet kicserélni az óracsoportot mert abban is van indításgátló, ezért au összes kulcsot fel kell tanítani.
Tudom hogy tanítani kell még ha talál is az immo.
Időközben megtaláltam a kérdésemre a választ. Itt hagyom ha valakinek szüksége lehet rá:
Cluster part number breakdown (this is the one in my car):
Example: 1J5 920 826 C
First 2 numbers indicates what type of vehicle the part is from. (1J=Jetta/Golf, 1C = Beetle, 3C = Passat, etc.)
Third number indicates type of cluster (0=plain, 5=sport)
Fourth number is always a 9. It just means that it is an electrical part in the ETKA system (1 = engine, 3 = transmission, 8 = body, 9 = electrical, etc.)
Fifth & sixtgh number indicates whether it is a CAN BUS cluster or not (19 = no CAN, 20 = CAN)
Seventh digit indicates speedo miles or KM (8 = KM, 9 = Miles)
Eigth digit indicates whether it is a plain, MFA or FIS cluster. (0 = plain, 2 = MFA, 4 = FIS). MFA = half height display, FIS = full height display
Ninth digit indicates Immobilizer info (>5 = Immo II, 6 or 7 = Immo III)
The last letter indicates the engine type & transmission combo. It provides the info on tach redline, top speed on the speedo, whether it has the automatic LCD window, etc. There are MANY possibilities on deciphering that letter as it varies from year to year. I have not researched it at all, so can't give any specific examples other than the C in this example has diesel tach, manual transmission, top speed 260kph.
Here are a few examples of speedo letter suffixes for a 2004 Jetta wagon from ETKA:
J = Gas tach, 260kph/160mph speedo, manual
K = Gas tach, 260kph/160mph speedo, auto
L = Diesel tach, 220kph/140mph speedo, manual
M = Diesel tach, 220kph/140mph speedo, auto
So the part number 1J5 920 826 C breaks down into a Jetta sport edition cluster with CAN with a metric (KM) speedo and a half height MFA screen that is IMMO III for a manual transmission diesel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!