Összetörtem apám BMW-jét, míg ő külföldön dolgozik! Milyen javítási költségre lehet számolni?
Anyám tudta meg elsőnek, mert őt hívtam fel, utána a szerelőhöz lett elszállítva, de semmi jóval nem kecsegtetett.
Mégis mire lehet számolni?
Az autó eleje úgy konkrétan eltűnt, az ütközéstől.
E90 típusú.
Úgy érzem egész nyáron dolgoznom kell majd!
De abból se fog kijönni az összeg.
Jó lenne tudni mit jelent az "autó eleje úgy konkrétan eltűnt, az ütközéstől" című mondatod.
Ha tényleg tűzfalig összetörted, akkor nem érdemes megjavítani, mert a javítás költsége több, mint az autó értéke - értsd milliós tétel :D
Ha csak a lököst, sárvédőt, zárhidat, hűtőket törted akkor megúszod néhány százezerből...
Apukád tudja már?
Ismerni kéne az autó pontos típusát, évjáratát, értékét, illetve a sérülést.
De ha valóban "eltűnt az autó eleje" akkor az szinte biztosan gazdasági totálkár, ergo az autó kuka, mert nem éri meg megjavítani.
Az az autó olyan 2-2,5M-t ér. Ha gyakorlatilag nincs eleje, akkor szint biztos, hogy gazdasági totálkár. Csak a lökös, a rácsok és a lámpák 300e. Hűtő 50 rongy, jobb+bal első sárvédő szintén 50 rongy (+30e a színre fújás), motorháztető 110e +25-30e a színre fújás.
Ez eddig közel hétszázezer. Aztán ha a motor vagy bármi egyéb sérült azt még megbecsülni sem lehet.
Ha a motor sérült akkor élből mindegy, mert akkor GTK.
De minden egyes apróság ami még a motortérbe sérül 50-100e forintos tétel.
Meg aztán a munkadíj is minimum 6 számjegyű és nem biztos, hogy 1-essel kezdődik....
Te még jövő nyáron is a mekiben fogsz krumplit sütni, ha rendbe kell hoznod azt az autót...
Ha lenne róla egy képed amin látszik meddig sérült legalább tippelni lehetne.
Bocsi a trollkodásért de nekem ez nagyon gyanús kamu kérdés szagú ugyanis :
"Anyám tudta meg elsőnek, mert őt hívtam fel...
Az autó eleje úgy konkrétan eltűnt, az ütközéstől"
Na szóval ha tényleg egy az egybe a tűzfalig gyűrődött az ütközéstől az autó eleje na ez esetben egy BMW-ben sem úsztad volna meg sértetlenül a balesetet.
Édesanyádat pedig nem te értesítetted volna a balesetről hanem a kórház nagy valószínűséggel,ugyanis te a legjobb esetben is eszméletlenül,vagy kábán ültél volna a roncsban.
Egy akkora erejű ütközésnél ahol szinte eltűnik az autó eleje na ilyennél jó ha élve szednek ki az autóból még akkor is ha BMW.
Nem feltétlen. Haverom szélvédőig összetörte a 156-os Alfáját és kiszállt belőle egy karcolás nélkül ( igaz az orra az fájt, mert a légzsák fölött megfejelte a szélvédőt ). Nem átlagos baleset volt, csak azért írtam le, mert ilyen is van. Néha.
Persze, attól még troll szagú a kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!