Egy motoros oktató esetleg segítene nekem (vagy akárki a ki ért ehhez)? (A)
Sziasztok.
Kicsit hosszú lesz, de megpróbálom rövidre fogni.
Van egy friss B-s jogsim, 17 éves vagyok.
Szeretnék majd egyszer A-s jogsit is tenni. Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de sehol nem találtam rá eddig választ. Ha tavasszal leteszem a B125-ö jogsit, amivel 125ccm és 15 lóerőig vezethetek jogsit, az jogosít, hogy hamarabb megcsinálhatom az A-t? Mert azt ugye motoros előélet nélkül 24 évtől lehet, de ha 2 éves A1 vagy A2 jogsid van akkor lehet hamarabb is. Na erre lennék kíváncsi, ha tavasszal leteszem a B125-öt akkor 2 év múlva mehetek A-ra 19 évesen?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Ahogy az előző is nagyon pontosan leírta. A "B125" nem más mint egy A1-es jogosítvány csak gyorsabb ha már rendelkezel B kategóriás jogsival.
A korlátlan A kategória feltételei:
“A” korlátozás nélkül - Életkor: 24 év
(20 éves kortól bejegyezhető, amennyiben már rendelkezik legalább 2 éves “A2″ kategóriás gyakorlattal)
Röviden: 19 évesen a jelenlegi szabályozás mellett neked nem lehet A kat. jogosítványod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!