Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most fogom megvásárolni első...

Most fogom megvásárolni első autómat. Mivel nem szánok rá sok pénzt ( max 500000Ft-ig) használt autót vennék, így mit nézzek meg legfőképp a vásárlásnál? Ha használt autó, akkor részletfizetés lehetséges?

Figyelt kérdés
2015. dec. 5. 14:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Részletfizetés attól függ melyik kereskedőtől veszed. Nem mindegyik adja részletre. Amúgy azt ajánlom ha az első lesz akkor ezt ne is hangoztasd mert ott fognak átvágni ahol tudnak. És szakértővel menj.
2015. dec. 5. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Tomcatters ***** válasza:
A szokásos :) Motor állapota ,kasztni állapota Próbakörnél ha van lehetőség .. sebességeket végigpróbálni .. kormányt kitekerni mindkét irányban teljesen, es figyelni nem e kopog ...stb ... Papírjai .. törzskönyv sem árt ha van,feltéve ha nem kereskedésből veszed
2015. dec. 5. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Részletfizetés lehetőségét szerintem gyorsan zárd ki, ebben az árkategóriában olyan autót nézz, amit ki tudsz fizetni, ne drágítsd fölöslegesen "kedvezményes hitellel"
2015. dec. 5. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz, de itt Pesten már nem egy helyen láttam, hogy tudsz "bérelni" autószerelőt durván 2000 forintért óránként.

Szerintem megéri, mert sok kellemetlenségtől tud megóvni.

2015. dec. 5. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 veterán vas ***** válasza:

Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de a részletfizetésről sürgősen lebeszélnélek. Az ami ma egy kecsegtető ajánlat, az holnap és holnapután,(aztán hosszú hónapokig) qrva nagy teher. Inkább legyen egy kisebb, és/vagy öregebb autó, de ha ma kifizetted, akkor holnaptól nincs vele gond. Illetve így is van, mert át kell íratni, eredetvizsgálat,meg kell nézetni ezt, venni kell rá azt, de a havi részletek terhe legalább ne érint. Mivel első autód, elég lesz tankolni, és fenntartani. Vásárláskor figyelj arra, pl. hogy indul az autó?

Akár mennyire öreg, ne kelljen "bűvészkedni", azaz eltekerem a kulcsot, annak indulni kell.Felkapcsolsz végig, egy fokozatban sem remeg, minden sebességet veszi. Ha bátran belerúgsz a fékbe, akkor meg kell állni. Nem szépen óvatosan, hanem csikorogva. Ha oldalra húz, ha elegánsan/finoman lassul, akkor felejtsd el. Ajtók nyílnak záródnak, motorszám /alvázszám egyezik, papírok rendben. Kormány mindkét irányban könnyen mozog, az autó azt teszi amit Te akarsz, a gátlók a futóművek nem libegnek/lobognak nincs ropogás, minden működik. Az eladó tudja-e mikor esedékes az olajcsere, vezérmű csere, milyenek a gumik, mikor várható vizsga, volt-e törve és ilyen kérdések. Mi az összbenyomás, tetszik vagy nem, szerinted megéri vagy nem .....?

Gyors döntés nem hallgatod meg az eladó meséjét, ha minde OK. akkor lóvé lerak, két tanú aláír és kész.

Sok szerencsét!

2015. dec. 5. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

jó tanácsokat kaptál...én is csak ismételni tudom..az első, és legfontosabb, hogy jogilag megtámdhatatlan szerződést írjatok, akárhol, akárkitől is veszed.

A törzskönyv ott legyen a kezedben az aláíráskor, az aláírás ideje év, hó, nap, óra, perc...ha nem tudtad, ez kell...


ne akarj részletfizetést..egyégként az első autó az igazi tanulójárgány...mindent megtanulsz..még azt is, hogy a szerződésben rögzítsd azt is, hogy az eredetvizsgálatot te csinálod, és ha bukta van, akkor vissza a babaruhát...

az emberek szeretik, ha az eladó csinálja az eredetvizsgálatot..

aztán néznek, mint a lőtt medve...


olyan autót vegyél, amibe elsőre beleszeretsz, és ki tudod fizetni.


járj szerencsével.

2015. dec. 5. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak szerelővel menj oda és ne olyannal aki a fantáziát látja benned, hogy később lesz "munkája" a kocsidon.

Én is elszoktam menni autókat nézni ha megkérnek rá.


Volt amikor megbeszéltünk erre egy egész napot és Pécstől Tatabányáig , Szolnokig minden fele nézelődtünk.

2015. dec. 5. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

még 1 fontos vigyetek okostelefont vagy laptopot mert a biztit egyből megkell kötni új tőrvények szerint a percpontos adávételi miatt!

Már az előző bizti nem érvényes hazauton se!

2015. dec. 5. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!