Klíma kompresszor feltöltése kompresszor olajjal és a többi egység feltöltése szintén klíma olajjal?
Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet feltölteni a klíma kompresszort olajjal, illetve hogy ez hogyan működik az autóm szerviz könyve azt írja hogy töltsem bele a szívó nyíláson keresztül ami elő van írva na ez a másik kérdés amin nem tudtam kiigazodni. Tulajdonképpen a kompresszor vagy nevezzem inkább klíma olajnak együtt vándorol a gázzal? a csőben? mert én ezt szűrtem le belőle. Illetve van a kompresszoron egy cső kulcsal nyitható csavar logikusan oda kell tölteni mint az autó motorjába hogy a dugattyúkat és az egyéb részeket kenje... Valaki legyen kedves nekem ezt elmagyarázni mert most megcsüngtem, szeretnék az autómba légkondit már meg is vettem majdnem mindent még kell az olaj meg a klíma hűtő a kompresszor tartókonzolja, és még ugye fel kell tölteni valakivel.
Akkor most hogyan tegyek majd bele olajat illetve milyet és mennyit sajnos nincs ráírva a kompresszorra semmi ilyen információ. a könyv is eléggé hát furcsán fogalmaz bemásolom ha lenne valaki olyan kedves hogy elmondaná akkor hogyan is kell.?
Szeva, biztos megoldódott azóta a problémád így vagy úgy. Jó volt a kérdésed, a válaszok már kevésbé, ami mutatja a szakemberek felkészültségét ebben az amúgy hihetetlen egyszerű témában. A klímaszervízek szervíznek nevezik a klímagáz cseréjét. Ordítani szoktam velük, mert ostobák. Ezek szerint ők a motorszervízt letudják a légszűrőcserénél, mert hát a dugattyú teteje védve van, a többit meg leszarjuk. Olajat nem kell cserélni...ezek szerint ezt vallják. Viccet félre.
A kompresszor ált. olajtöltet nélkül érkezik. Felszerelés előtt kell feltölteni a megadott menny, minőséggel a csavart kitekerve. Vhonnan ezeket az adatokat meg kell szerezni, ha nincs mellékelve. Internet, okos emberek...stb. Ez keni a dugattyúk alatti részt. Igazából nem fogyhatna üzem közben, de a dugattyú fölé fog kerülni előbb utóbb egy része. A klímás a dugattyú fölötti résszel foglalkozik, vákuumozza, feltölti, igen oda is adagolnak némi olajat...h kenje a gumitömítéseket, de kb ennyi annak a szerepe. Szval sztem 100000km után kompresszor le...olaj, aluforgács leengedés, kiöblítés, friss olaj, visszaszerelés, klímáshoz gurulás, feltöltetés, gondtalan klímahasználat...csá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!