Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem engedi az autó...

Miért nem engedi az autó 40-nél a kettesbe visszaváltást?

Figyelt kérdés

Értem én hogy nem egészséges neki, nem is tervezem ezt csinálni gyakran, de kb 30-ra le kell lassulnom, hogy engedje.

1-esbe pedig csak majdnem teljesen álló autónál tudom tenni. (tudom, ennek nagyjából így is kell lennie, mert csak elindulásra való)

Jó ez így? Vagy valami váltó hiba első jelei lennének?

2017. jan. 3. 20:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Milyen autó? Az oké, hogy egyesbe nem tudod betenni, de másodikba negyvennél elméletileg mennie kellene, bár függ az áttételezéstől is,de lehet, hogy kopottas a szinkrongyűrűje.
2017. jan. 3. 20:29
 2/13 A kérdező kommentje:

Fiat bravo 1.2, 2-esbe 80-al is elmegy, csak a visszaváltásnál van, hogy tolnám a váltót 2-be, de egyszerűen megakad, én meg nem akarom erőltetni.

Ugyanez van 1-esbe váltáskor is pl 5 km/h-nál. Nyomnám fel 1-be, megakad, esetleg ha ilyenkor még egyszer próbálom 1-be benyomni akkor beveszi, de inkább csak ilyen 2km/h-nál engedi.

2017. jan. 3. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függ,nem jelent ez hibát feltétlen. Próbáld meg úgy visszaváltani ,hogy mikor kiveszed a magasabb fokozatból és közben ugye nyomod a kuplungot felpörgeted a motort is a gázpedállal és úgy húzod át kettesbe. Menni fog az.
2017. jan. 3. 20:33
 4/13 anonim ***** válasza:

Az probléma igencsak.

"Értem én hogy nem egészséges neki"

Miért is ne lenne egészséges?80-ig ha menni kell,akkor mindig 2-be dobom vissza.

2017. jan. 3. 20:34
 5/13 anonim ***** válasza:

ha 40 nél nem veszi a 2 est akkor az váltó hiba

lehet hogy váltóolaj csere segít de valószínűbb hogy a váltóban haldoklik valami.

2017. jan. 3. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Lehet csak nem emel ki rendesen a kuplung
2017. jan. 3. 20:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez a 6 sebességes váltó?

Elképzelhető, hogy kicsit sok neki 40-nél a 2-es, mert ebben nagyon rövidek a fokozatok.

2017. jan. 3. 20:52
 8/13 gon99 ***** válasza:
29%
Vannak olyan autók amik nagyon nehezen vagy nem engedik a visszaváltást abban a sebességben ami nem egészséges az autónak a Toyotám nekem is ilyen nem autó hiba!Bár a fiat az magában hiba
2017. jan. 3. 21:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Donkóros99: Toyotad 15 évesen + eddig az összes szar volt a buta fejednek amelyik nem 8millió kilométeres níímet . szerintem felejtsd el az oldalt kisfiam,és járd ki az iskolát..

Kérdező: kuplungon lehet még állítani? Mert neke ugyanígy volt a 3.,már alegrosszabbra gondoltam,de egy kuplungállítás megoldotta.

2017. jan. 4. 09:53
 10/13 anonim ***** válasza:

A gonkóros szerintem autóskártyán sem látott még kocsit,nagybátja seatja meg annyira megihlette a fantáziáját h egyből hanyagolni kezdte az autóskártyát,nyitott egy bubisvizet és elővette a play stationt . Már az egész oldal rajtad röhög ,menj vissza a homokozóba..

Szerintem is a kuplung,vagy esetleg kuplungtárcsa a hibás.

2017. jan. 4. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!