Ha én német állampolgárként veszek Németországban egy kocsit, de Magyarországon élek, akkor a párom, aki magyar állampolgár vezetheti azt az autót, akkor is, ha én nem vagyok vele?
Ha magyarorszagon élsz akkor feltételezem nincs nemet lakcímed igy eleve nem is vehetsz nemet rendszámos autót es nem is hasznalhatnad itthon.
Ha mégis van akkor a párod vezetheti alkalmi jelleggel,akkor is ha nem vagy ott!Állandóan nem hasznalhatja tekintve hogy magyar állampolgár magyar lakcimmel stb stb nem hasznalhat folyamatosan külföldi rendszámú autót otthon........legalabbis igy szol a hivatalos verzió.....az mar mas kérdés hogy ha el tud vele sunnyogni a nélkül hogy valakinek szemet szúrna akkor szerencseje van!
Nem az állampolgárságon múlik, hanem a bejelentett lakó- ÉS tartózkodási helytől. A korrekt válaszhoz mind a négy adatra szükség van (mindkettőtök lakó- és tartózkodási helyére).
Itt egy kvázi régi cikk kiindulási alapnak:
5 év alatt sokat változhatott ezért érdemes tovább kutakodni.
És itt a cikkben említett szeptember 21.-ei változás a rendőrség értelmezésében:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!