Üzembentartóis forgalmi engedélyemen a lakcímet át tudom írattatni?
Próbálom pontosan és tömören leírni a helyzetet és amit szeretnék elérni.
Jelenlegi állás:
24 vagyok, sosem volt autó a nevemen, a mostanin a kötelező éves biztosításom 120 ezer ft lenne. A0-val.
Jelenleg apám az üzemben tartó az autómon (én a tulaj, a nevemen van a törzskönyv is) mert így csak 28 ezer ft, és neki a második autója a saját nevén 68 ezer ft, mert arra nem teheti a B10-et ami az én autómon van jelenleg.
Nos én elköltöztem saját lakásba, ami előtt kell fizetni utcai parkolást. Nem engednek venni kedvezményes éves bérletet 4.000-ért, mert a forgalmiban üzembentartóként apám van beírva az ő címével, aki teljesen máshol lakik, mint ahol én, ahol az autóm áll minden nap.
Így havi bérletet tudok venni 4500 ért, 3 havit 12 ért vagy éveset 44 ért talán...
Így a parkolásom évente 4 ezer helyett 44 ezer emiatt.
Hiába van a törzskönyvön az én nevem, illetve a lakcímkártyán állandóként is, a forgalmiban fater van, így nem vehetek kedvezményes parkolást!
Ha fater lemondja az üzemben tartóit, akkor nekem nő a biztosításom kb 90 ezerrel, de ő át tudja rakni a sajátjára akkor a B10-et így 30-35 ezerrel csökkenne a biztosítása, tehát a különbség megint az, hogy egyik+90 másik -30, tehát 60 ezerrel többet fizetnénk biztosításra.
Igaz a parkolás olcsóbb lenne 40-nel!
Tehát maradna a mostani álláshoz képest évi +20 ezer ft, illet az új forgalmi ára, 6.000ft egyszeri költségként.
Ki lehet ezt játszani valahogy?
Vagy a forgalmiban át lehet írattatni a címet valahogy, úgy hogy megmaradjon rajta apám B10-e!
Közös kasszán vagyunk jelenleg, mert ő fizet mindent, én egyetemista vagyok, próbálnám megtalálni neki a legköltséghatékonyabb megoldást!
Köszi előre is!
Kedvezményes parkolási engedélyeket bejelentett lakcím alapján ad ki az önkormányzat.
Ezen nem tudsz sokat matekozni, vagy bejelented oda apádat, vagy olyan helyen parkolsz, ahol nincs parkolási díj.
A biztosításon már lehet matekozni, de azt csak te tudod számolgatni, hogy is érné meg...
Biztos, hogy nincs jobb ajánlat egyik biztosító részéről sem?
A biztosítási díjaknál sok más mellett az is számít, hogy milyen autóról van szó, de ezzel a vásárlás előtt kellett volna kalkulálni.
Az is vizsgálandó, hogy a következő években milyen változások lehetnek a díjakban, ha 5 évig apád lesz az üzembentartó, akkor te 5 év múlva is A0-ban leszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!