Végrehajtás alatt álló autó eladása?
Ha már rátették a kezüket, végrehajtás alatt áll, nem hiszem hogy el lehetne adni.
Volt pofája az anyósnak oda vinni a levelet?
Próbáljátok meg. Lehet, sikerül. De akkor minél előbb. Ha már rajta van a foglalás, akkor már nem tehettek semmit.
Én vettem olyan kocsit, amire a NAV foglalást tett, csakhogy az előző előtti tulaj foglalását. A srác megvette, átíratta, használta (kapott törzskönyvet is a nevére). És amikor nekünk eladta, akkor bukott ki a rendszerben átírásnál, hogy foglalás van rajta. KB egy időben történt ugye a NAV foglalás rátétel, meg az adásvétel...
Végül sikerült levetetni, és át tudtuk íratni.
Nekünk úgy, hogy jogtalanul rakták rá a foglalást. Mert a srác előbb a nevére íratta, a NAV meg utána tette rá az előző tulaj foglalását.
Azért írtam, hogy ha siettek, megjátszhatjátok ezt, ha még nincs rajta a foglalás. Írassátok át.
De a tartozás megmarad, és a végrehajtó követelni fogja!
Amire készülsz az konkrétan bűncselekmény, úgy hívják, hogy fedezetmegvonás.
Ha még a levél kiérkezése előtt csináltatátok volna akkor rá lehetne fogni a jóhiszeműséget de így már esélytelen. Ha nem akartok belőle nagy bajt akkor nem is próbálkozotok.
Amúgy szvsz át sem írják az okányirodában, ha a NAV végrehajtás alá vonta.
3,6, vagyok.
Az tény, hogy ugye a mi esetünkben idegennek adta el a kocsit a tulaj, tehát az kevésbé lett volna amúgy is gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!