Forgalomból végleg kivont autó vásárlásánál kell írni valamilyen papírt? Adásvételit ugye semmiképp nem lehet mert már nincs rendszám (alkatrésznek kell az autó). Valamivel azért csak kéne igazolni hogy jogosan van nálam nem?
Nem tudom milyen járműről van szó, de elvileg végleges kivonáshoz kell "Bontási igazolás" (M1, N1 járműkategóriáknál), így azt el sem adhatják egyben.
De miért ne lehetne adás-vételi a rendszám nélkül.
Egyszerűen alváz és motorszámot írtok, valamint megjegyzésben feltüntetitek hogy "Forgalomból véglegesen kivonva" és a határozat számát és keltének dátumát.
Régi rendszer szerint kivont autó.
Hivatalos legyen az adásvételi szerződés formátuma, vagy elég csak egy "cetlit" írni?
Nem lehetséges.
Nincs olyan, hogy tulajdonosnál lévő forgalomból végleg kivont autó.
Végleg kivonni csak hivatalos bontóba leadott autót lehet, attól kezdve az az autó ott van.
Ha meg a tulajdonosnál van, akkor a bontási igazolás hamis.
Szóval sehogy sem lesz kerek a papírozás.
Amíg nem volt ilyen szigorú az EU-s szabályozás, ami a veszélyes hulladék megsemmisítéséről szólt, addig ki lehetett vonatni simán az okmányirodában az autódat.
Bontási igazolás nélkül. Szerintem ez kb olyan 10 éve még így működhetett
"Szerintem ez kb olyan 10 éve még így működhetett"
Egyszerű: megnézed a kivonásról szóló határozaton a dátumot.
Ha akkor még nem volt érvényben a ma hatályos szabályozás, akkor semmi gond. De ha már akkor is érvényben volt, akkor valami nem kerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!