Hány Km-ről érdemes még bejárni Budapestre dolgozni?
Ha fizeti a bérlet/benzin árat a munkáltató, vagy legalább egy töredékét akkor megéri. Szerintem maximum 40-50km-ről érdemes még így is, mert azért sok iső bejárni és hazajárni, és ugye az idő pénz...
Én még iskolába járok és már a 6-dik éve járok be Bp-re, kb 25km-t, de tömegközlekedéssel, ami másfél óra. Meg lehet szokni.
Nekem napi 7-7 km-t kell vezetni a Váci vonatállomásig és onnan kb. 30 perc/40 km vonattal Pestig. Persze, emióta vannak a zónázó vonatok. Korábban simán volt 1,5 óra oda és 1,5 vissza.
A vicces, hogy most hamarabb beérek Pestre, mint amennyit még ott a BKV-ra kell várni.
Viszont szerencsém van, mert a vonatot is téritik 75%-ban és a BKV-t pedig 100%-ban. Ha nem fizetnék, nem érné meg, mert nagyon drága.
És azt is bele kell kalkulálni, hogy Pesten mennyit kell még utazni. Hiába járnak a villamosok,metrok sűrűn, a vonat, busz csak lehet óránként megy és ha nem éred el várni kell.
A bejárás egy életforma szerintem. Én már kicsit több, mint 10 éve csinálom és egyre rosszabbul birom.
Hétvégén szoktam még autóval menni erre-arra és igy havi egy tele tankolásból kijövök.
basszus, én még itt bp-n belül is 1-1 órát utazok naponta, suliba, melóba. én mondom, iszonyat szar. amióta megszülettem, ebben az ótvar 22. kerületben szopok, és már alig várom, h beköltözzek a belvárosba, és csak kilépjek a kapun és már ott is legyek, ahova azelőtt órákat utaztam.
megöli az embert az állandó utazgatás.
sztem max fél óra, de csak akkor ha gyakori vonat vagy busz összeköttetés van...
tehát pl érd, szentendre, vác, budaörs, gödöllő, sz.sztmiklós körben érdemes maradni. azon kívül már csak az utazásról, a melóról, és az alvásról fognak szólni a napjaid....
ne büntesd magad... inkább költözz pestre, vagy vállalj valahogy munkát ott ahol vagy.
én ezt az ingázó életmódot lassú öngyilkosságnak hívom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!