Milyen esetben ad az orvos mentességet a biztonsági öv viselése alól?
Halotti bizonyítvánnyal.
Előre megírják, hogy majd balesetnél ha úgy repülsz ki a szélvédőn mint egy féltégla az ablakon, ne kelljen megírni.
Értem az elméleti kérdést, de ha van egy ilyen személy, akinek orvosi igazolása van arról, hogy mellőzheti a biztonsági öv használatát, és balesetezek vele, én okozom a balesetet, ő kirepül a kocsiból és meghal...
Akkor engem elfognak ítélni halálos közúti baleset okozásáért. Ugyanúgy, mintha csak "natúran" nem kötné be magát.
Ha viszont ő, mint orvosi igazolásos lesodródik az útról, feltekeri a kocsit az útszéli fára, kirepül a kocsiból és meghal... ugyanúgy senkit nem fog érdekelni, hogy igazolása volt az öv mellőzéséről.
Ilyen igazolást nem szórakozásból adnak ki, hanem ha az öv viselése konkrét egészségügyi kockázattal járna, még álló autó esetén is. Pl. az említett szívműtétes esetben.
Egy ismerősöm rákos volt (azóta meghalt), és anno vagy két hónapig folyamatosan be volt vezetékelve, egy kis tartályból állandóan szivárgott az erébe a gyógyszer. Valahány naponta kellett neki Pestre menni, a kórházba, tartálycserére. Azt nem tudom, hogy ő megcsináltatta-e ezt a papírt, de hogy az övet nem tudta bekötni, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!