Hogyan vegyek jegyet Ljubljanába ha van országbérletem?
Üdv! Márciusban utaznék Ljubljanába a 246 CITADELLA intercity járattal. Van országbérletem, amit Őriszentpáterig (határig) tudok használni. Helyjegyet kötelező váltani. A határtól meg vegyek új menetjegyet új helyjeggyel?
Esetleg valaki utazott már ezzel és el tudná mondani, hogy vegyek rá jegyet?
Na pont erre írtam hogy ez jogellenes MÁV-előírás. Ha én leszállok a vonatról Hegyeshalomban, onnantól azt csinálok amit akarok, ha úgy tetszik sétálhatok egyet a környéken, de ahhoz is jogom van hogy jegyet vegyek Ausztriába és véletlenül ugyanarra a vonatra szálljak vissza. A MÁV "utazási feltételei" nem korlátozhatják ilyen módon az alkotmányos jogodat a mozgásszabadsághoz. Pont.
Nem vagyok jogász, még igazad is lehet. De egy ekkora végről nehezen tudom elképzelni. Nem egy falusi kis vegyesbolt árul zárjegy nélküli páleszt a helyieknek, hanem a legnagyobb fuvaroztatóról van szó.
No meg az hogyan van, hogy elindulsz Pestről ma 8:00-kor, Hegyeshalom vagy 11:30 kor. Ott veszel jegyet Bécsig. Eddig rendben. De ha a jegyen tagnapi váltás szerepel, másodpercre pontosan, akkor az hogyan került hirtelen Hegyeshalomra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!