Miért állítják le a BKV buszok motorját 2-3 másodpercre időnként a megállókban?
Elektronika hiba, jelzés stb.
Áramtalanítani kell, hogy megszűnjön.
Ilyet már én is láttam nagyon sokszor. Egyszer volt, hogy vagy ötször elindította-leállította a sofőr a motor, mire el tudott indulni a megállóból.
Szerintem mint a Windowsnál, újra kell indítani a rendszert, ha valami gebasz van.
Azt azért szerintem így nem lehet kijelenteni, hogy az Ikarusok jobbak. (Fogyasztás pl?) Pl az újabb autók közül van olyan, aminek még a motorháztetejét sem nyithatod fel, te magad, csak a szakservizes. Ennek ellenére nem mondom, hogy egy 30 éves Lada jobb lenne, mert egy kalapáccsal és egy tekercs szigetelőszalaggal bárhol, bármikor megjavítod.
Az Ikarusok kevesebbet fogyasztanak, mint a Volvok :)
Típus --- Darab --- Átlagéletkor --- Fogyasztás / 100 km
Ikarus 260 --- 393 darab --- 20,8 év --- 37,3 l
Ikarus 280 --- 286 darab --- 21,5 év --- 46,5 l
Ikarus 415 --- 164 darab --- 18,3 év --- 47,6 l
Ikarus 435 --- 171 darab --- 15,6 év --- 51 l
Volvo 7700A --- 150 darab --- 5,5 év --- 55,9 l
Van Hool --- 32 darab --- ? --- 57 l
Amit én ismerek fogyasztási normákat:
Ik 280...31.6 l
Ik 435...34.0 l
Volvo...35.8 l
Ehhez hozzájön, hogy a Volvo kb 5 tonnával nehezebb a 280-asnál + ott van benne a klíma, amit velemivel el kell látni energiával.
Vond le a Volvoból a klímát, vagy tegyél egyet a 280-asba és mérd meg úgy!
Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy mivel az Ikarus-gyár már bezárt, az alkatrész ellátás is egyre problémásabb és ez a jövőben javulni nem fog, csak romlani, mikor már a bontott alkatrészekből is egyre nagyobb lesz a hiány.
Alig egy hónapos ez a cikk: [link]
Én úgy tudom, hogy talán 2007-ben zárt be a gyár, majd 2010-től megint megnyitott jóval kisebb volumenben. Talán ARC-ket gyártanak ott. (Mellesleg én még nem láttam ilyen buszokat az utcán.) Pontosabban csak összeszerelik őket, mert szinte a legtöbb főbb alkatrész külföldről jön hozzá. Persze biztos van benne olyan "csavar", ami magyar.
De azt kötve hiszem, hogy klasszikus 280-asokat gyártanak még, vagy egyáltalán tervben lenne, hogy gyártani fognak.
Alkatrészgyártás se hiszem, hogy ebben a tavaly megnyitott gyárban lenne 280-asokhoz. De ha mégis lenne, akkor tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!