Dolgozik, hasznos elfoglaltságot végez? Akkor nem gáz.
Pumpol valakit pénzért, leéli a szüleit? Akkor gáz.
2021. máj. 17. 20:51
2/10 anonim válasza:
Nem mindegy h milyen phd.
2021. máj. 17. 20:58
3/10 anonim válasza:
Elégé,2-év ! Gyakorlatban meg annyi amennyi .
2021. máj. 17. 21:15
4/10 A kérdező kommentje:
2
Igaz
En most nem ilyen fizika/matematikai kepzesre gondoltam hanem valami bolcsesz/tarsadalomtudomanyira amire elvileg barmilyen mesterszak utan lehet jelentkezni
2021. máj. 17. 21:20
5/10 anonim válasza:
Nekem még ennél is több volt. :)
2021. máj. 17. 21:34
6/10 anonim válasza:
A kérdés - valószínűleg csak nekem - nem teljesen egyértelmű. Csak a doktori iskola kijárása? Felteszem igen. Ezesetben nem dicsekedni való az biztos. Még akkor is, ha valaki dolgozik mellette, különösen akkor, ha a munkahelye finanszírozza. Manapság a phd 4 éves képzés a rendes tudományok területén. Ahogy tudom csak az első két évben van szokásos képzés, aztán a maradék van a disszertációra. De ez intézményenként és karonként változik.
2021. máj. 18. 02:05
7/10 anonim válasza:
Mit lehet tanulni,4-évig ?
2021. máj. 18. 05:39
8/10 anonim válasza:
Nagyon sokan a publikációs követelmények miatt csúsznak el.
Nem feltétlenül rajtad áll, hogy születnek-e publikálható eredmények, illetve mikor fogadják el egy kellő IF-ú folyóiratban.
A 10 év úgy értendő, hogy elkezdi valaki nappalin, letelik a 3 év, kap még talán 1 év predok ösztöndíjat, aztán muszáj elmennie dolgozni; és munka mellett írja a cikket és a disszertációt.
2021. máj. 18. 11:58
9/10 Metionin válasza:
Az új rendszer szerint 2+2 év alatt el kell végezni, ha nem sikerül, akkor bukta. De én is tudok olyat aki 10 év alatt csinálta meg, bár az az igazság hogy eléggé szart bele. Ma már ezt nem lehet, pont az ilyenek miatt lett új rendszer.
2021. máj. 18. 14:10
10/10 anonim válasza:
Elég gáz, főleg akkor ha bölcsész PhD, mert ott könnyebb publikálni mint természettudományokban vagy orvostudományban például.
Ha meg nem is dolgozik mellette, hanem a szülei pénzéből él, az még nagyobb gáz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!