Érdemes az egyetemi évek alatt kollégiumban lakni?
Azt hallottam, hogy akik kollégiumban laknak könnyebben beilleszkednek és ha egy jó helyet sikerül kifogni ahol jó a közösség akkor nagyon megéri. Igazából nagyon jól hangzik ez, biztos jó érzés lehet együtt lakni más hallgatókkal, szóval tényleg vonz a társasági életnek ezen része, de mindig is családcentrikus voltam, és nem vagyok benne biztos, hogy nem-e hiányozna nagyon a családom, ha kollégiumba költöznék. Meg azért sokan panaszkodtak a privát szféra hiánya miatt, nem tudom ez mennyire lesz jelentős.
Azt még nem döntöttem el, hogy melyik egyetemre megyek, csak érdekelne a ti tapasztalataitok, hogy megéri-e kolisnak lenni vagy sem. Ha kollégiumba mentetek, ha nem, megbántátok a döntéseteket? És ha igen, miért?
A kollégium szükségmegoldás. Ha tehetné, mindenki külön lakásban lakna, vagy legalábbis max. 2-3 lakótárssal, közel az egyetemhez, olcsón. Csak ugye ilyen lehetőség elég ritkán van, önálló kereset nélküli hallgatók számára pedig nyilván az anyagi rész a döntő szempont. Az csak a jó a rosszban, ha a társaság jó.
Bár sokaknak jót tesz, ha a család pátyolgatása alól kikerülnek kollégiumba, de ugyanúgy önállósodnának albérletben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!