Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egészen pontosan mivel foglalk...

Egészen pontosan mivel foglalkozhat egy szociológus?

Figyelt kérdés
Szociológiát szeretnék tanulni, mert ez érdekel a leginkább. De ha diplomát szerzek, milyen állást tölthetek be? Vannak sejtéseim, de nem vagyok benne biztos, légyszi modnjátok el, hogy konkrétan mivel is lehet ilyen diplomával foglalkozni.
2008. jún. 10. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Családsegítő szolgálatoknál, önkormányzatoknál elhelyezkedhetsz, de valljuk be, nagyon nehéz. Más munkát is betölthetsz majd a diplomáddal, csak nem biztos, hogy a szociológia területén. Sok munkahelyen csak az a lényeg, hogy legyen felsőfokú végzettséged. Ez egy nagyon rizikós szak, de ha tényleg csak ez érdekel, vágj bele, ha van elhivatottságod, sikerülhet.
2008. jún. 10. 11:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom, hogy nézz szét álláskereső portálokon, hogy milyen munkát találnál magadnak, ha meglenne a diplomád. Az a legtisztább szerintem. Azért egész jó helyekre is el lehet menni szociológus diplomával. ;) Ami persze nem biztos, hogy a társadalommal foglalkozik, de az alkalmazott módszereit hasznosítja. PL elmehetsz közvéleménykutató céghez, vagy konkurenciafigyelőnek valahová... De tőled is függ, hogy majd ha belefogsz a szociológiába, akkor melyik területe fog jobban érdekelni.
2008. jún. 10. 17:58
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Kedves első válaszoló! Te véletlenül nem kevered a szociális munkával a szociológust? Egy szociológus nem megeht családsegítőnek!!!
2008. jún. 10. 17:59
 4/9 anonim válasza:
100%
Szociológusok dolgoznak pld. a marketingben is (felmérések, közvéleménykutatások), állami intézményeknél társadalomkutatóként, vagy cégeknél a HR (human resources) részlegben állásinterjúkat és egyéb személyzetis dolgokat csinálhatnak.
2008. jún. 10. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

A 3. válaszólónak: Légyszi nézz utána a 15/1998-as nm. rendeletnek és megláthatod, hogy szociológus is mehet családsegítőbe családgondozónak. Nálunk is az egyik családsegítős családgondozónk szociológus.

A kérdezőnek: A legjobb ha állás hírdetésekben, a neten utána nézzel, szerintem viszonylag sokfelé el lehet vele helyezkedni

2008. jún. 10. 21:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Azt hiszem ez az első kérdésem, amire mindenkitől hasznos választ kaptam :D
2008. jún. 10. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Van még egy szakma, ami borzasztó felkapott, és nagyon jól fizet, ez a szervezetfejlesztés. Iszonyú jó szociológusok ezzel szedik meg magukat :)
2008. jún. 15. 11:28
 8/9 anonim válasza:
100%
Lehet, hogy elmehet családgondozóba a szociológus is, de nem ugyanazt a munkakört fogja betölteni, mint egy szociális munkás. Bár sok az átfedés a két szakma között, de a gyakorlati terület teljesen más.
2008. jún. 17. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:
2024-ben mennyire népszerű és megélhető ez a szakma?
2024. júl. 13. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

A pszichiáter foglalkozhat értelmi fogyatékosokkal, például autistákkal?

Azért kérdezem, mert szívesen foglalkoznék fogyatékosokkal, de nem hiszem, hogy gyógypedre szeretnék menni, mindig is orvosira készültem. Ha van valami egyéb tipped, kérlek oszd meg velem!:)

Gyakorlatban mit foglal magában egy szociológus, ill. egy politológus munkája?

Megnéztem már a képzési leírásokat, de abból semmi életszagút nem tudok leszűrni...:S

Kitől kapja (ha kapja) a fizetését egy szociológus?

Olyanoknak szól elsősorban a kérdés, akik most végeznek szociológus szakon, hogy ti. ők miben bíznak, ugyanis erre szeretnék jelentkezni.

Milyen informatikai szak ami könnyü az egyetemen, de jól keresnek?

Mit csinál egy informatikus. Lány milyen informatikai ággal foglalkozhat minél van esélye?

Létezik olyan szakma ahol könyvek avagy bármilyen nyomtatott anyag szkennelésével, arhiválásával foglalkozhat az ember, illetve hol és kinek van erre igénye?

Arhíválás alatt azt értem hogy olyan formátummá alakítom át a szkennelt nyomtatott anyag képét hogy az pl: pdf, djvu, html, vagy doc álomány lesz és keresni lehet a szöveganyagban avagy ki lehet részeket (szöveget) másolni a dokumentumból.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!