ELTE tanárok melyik kollégiumba érdemes felvizni?
Az elsősök 99%-a a KCS-t jelöli meg elsőnek, de alig vesznek fel oda újakat. Én is olyan koliba kerültem, amit először meg sem jelöltem, mert igazából csak magára a kollégiumi férőhelyre tudsz pályázni, és ha azt megkapod, teljesen random osztanak szét a tagkollégiumok között.
Utána lehetséges átköltözni, de én pl. annyira megszerettem a jelenlegi kolimban lakni, hogy most már semmiért nem költöznék el innen :)
(előző vagyok)
Még annyit akartam az előzőhöz, hogy ne feltétlen akarj más PPK-sokkal összekerülni :)
Anno én is úgy kerestem, hogy olyan koliba menjek, ahol sok a BTK-s, meg KCSSK-t jelöltem meg, de végül is egy olyan helyre kerültem, ahol én vagyok majdnem az egyetlen a saját szakomról, így aztán nem velük klikkesedtem mindig, hanem „kénytelen voltam” megismerni iszonyat sokféle érdekes embert, a legkülönfélébb szakokról. Minden szaknak megvan a maga kis közössége, a maga mentalitása, és szerintem baromi jó dolog, ha olyan emberekkel kerülsz össze, akik teljesen más véleménnyel vannak a világról, mint te – nagyon „tanulságos”, vagy hogy is mondjam :D Persze vannak, akik nem bírják elviselni a pszichológusokat (amit néha meg is tudok érteni), vagy mondjuk sokan gyűlölik a jogászokat, sokan lenézik a bölcsészeket, de kivételekkel mindig lehet találkozni.
Arról nem is beszélve, hogy egy homogén társaságban mindenki máshoz ért a legjobban, így ha kialakul egy jó kis közösség, mindig tudod, kihez fordulj, ha egy bizonyos témával kapcsolatos kérdésed van, és nem valószínű, hogy egy humbuk, hozzá nem értő választ fogsz kapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!