Mi a véleményetek az informatikai karról? (többi lent)
Én csak azt tudom ajánlani neked, ha mérnökinfó/proginfóra akarsz jönni, hogy emelt informatika érettségit csinálj.
A programozásnak nagy hasznát tudod majd venni. :)
Egy szeptembertől programtervező informatikus hallgató voltam.
Én voltam BME mérnökinfón és csak azt tudom mondani, hogy csak akkor vágjál bele, ha tényleg érdekel a dolog és képes vagy sokat is tenni érte.
Nekem elég nagy pofon volt, mivel gimnáziumban végig tanulás nélkül kb. 4.5-ös átlaggal ellubickoltam.
Több ismerősöm is Corvinus gazdinfóra ment és simán elvégezték. Sokan BME-ről mentek át és folyton mondogatták, hogy mennyivel egyszerűbb, ezért ha nem feltétlenül programozáson gondolkozol, akkor gazdinfót ajánlanám.
Már 3 éve dolgozom és az a tapasztalatom, hogy csak 2 dolog számít, ha bármilyen nem alapszintű IT-s állást szeretnél. Legyen valamilyen IT related diplomád (szinte mindegy, hogy milyen és honnan) és legyen meg a tudásod.
Ha tényleg programozni szeretnél, jó a mérnökinfó, de inkább menj az Óbudai-ra és abból hozd ki a legtöbbet. Úgy hallottam, hogy ott is megtanítanak (jól) programozni és ha már elkezdtél dolgozni, nem fog számítani, hogy hol szerezted a diplomád.
Fontos, hogy még az egyetem ideje alatt szerezz valamilyen az érdeklődési irányodnak megfelelő munkatapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!