A főzés miért kémiai folyamat és milyen energia változás kíséri?
Figyelt kérdés
2020. máj. 6. 15:16
1/3 anonim válasza:
Ez azért önismereti kérdés mert főssz a saját levedben és nem érzed milyen?
2/3 anonim válasza:
Kémia az égés, az óriás molekula krakkolódás (hő hatására töredezés), a sav egyensúly, a fehérje kocsapódás, az ízek egymásra hatásai.
Kémia az, hogy a paprika nagy hőt kap szárazon, keserű lesz.
Itt molekulák hatnak egymásra és fizikai behatás alatt megváltozik az anyagszerkezetük.
És van benne biológia is. Egyes élőlények megsemmisülnek (sterilizáló hatás), mások életre kelnek (élesztők).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!