Jó ehez a feladathoz (amit lentebb írok) ez az egyenlet? (X-3000)×2,5-7000=x Ha nem jó akkor hogyan írjam fel?
Ami a nagyszülőktől kap, az x. Ekkor:
7000 + x + x + 3000 = 2,5 x
Erről te is meg tudsz bizonyosodni; megoldod az egyenletet, majd megnézed, hogy a kapott eredmény szinkronban van-e a feladatkiírással. Ha nem, akkor nem volt jó az egyenlet.
Hogyan írtad fel az egyenletet?
Hát így (x-3000)×2,5-7000=x
De akkor az 1s válaszából kiderűl h rossz
Köszönöm:)
Nagyszerű... Leírtad ugyanazt az egyenletet...
Nem azt kérdeztem, hogy milyen egyenletet írtál fel, hanem hogy milyen gondolatmenet alapján.
Azt se tudjuk, hogy mit jelöltél x-szel.
Az első válaszoló leírta, hogy a nagyszülőktől kapott pénzmennyiséget jelölte x-szel, így kapta az egyenletet. Ha te mást jelölsz x-szel, akkor nyilvánvalóan másik egyenletet fogsz kapni, ami nem feltétlenül rossz, csak másra fog megoldást adni, amiből kiszámolható a mikroszkóp ára.
Ezért kellene tudni, hogy milyen lépések szerint írtad fel. Sőt, ha leírnád, azt is meg tudnánk mondani, hogy mit gondoltál rosszul, ha egyátalán rossz a gondolatmenet.
Akkor most nem értem jó volt az a megoldás amit gondoltam mert én ott ugyan így ahogy az egyes a nagyszülők pénzét írtam de nem olyan volt az mint az 1esé ezért gondolom rossz amit írtam és az 1esé a jó.
Vagy Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!