Ez a mai magyar nyelv és irodalom oktatás? Nonszensz nem?
Egyik ismerősöm magyar nyelv és irodalom tanár és mesélte,ohgy az idei ( Bajnaiék által jóváhagyott, Orbánék által még nem módosított) tantervben a következő elem szerepel mint a magyar nyelv oktatása: Tanítsa meg hogyan kell használni a GPS. Vagyis, ohgy miképp kell azt alkalmazni.
?????
Ez magyarból a tananyag része.. s van még gyöngy szem mindezt szakközépiskolai 9 osztályban.
Inkább földrajz órára való, igazad van!
Hol lehet letölteni vagy megtalálni a tantervet?
Engem az angol, olasz, spanyol érdekelne!
hát az egyszer biztos, h a magyaroktatást nagyon gyorsan meg kell változtatni, mert az emberek gyűlölik a magyar órákat
legalábbis, az én tapasztalataim szerint
mondjuk én minden tárgyból bőségesen találok olyan tanulnivalókat, amikre semmi szüksége nem lesz egy olyan embernek, aki nem azzal fog foglalkozni
sztem a lényeg az lenne, h mindenki tudjon helyesen írni, normálisan, folyékonyan olvasni, meg tudja érteni a szövegeket, amiket olvas (legyen az egy XVII. századi regény, egy XX. századi novella, egy kortárs vers; vagy egy határozat, törvény lényege, egy termék használati útmutatója stb.) ez lenne a fontos a magyar nyelv és irodalom tanításában sztem
emellett persze megtanítanám az irodalomtörténetet is..mert van, amit azért illik tudni
de tény, h a műelemzések, a művek megközelítésének módja katasztrófa
el kellene fogadni a tényt, h egy vers mindenkinek mást jelent..és ettől jó az..mindenki a saját életére tudja alkalmazni, mindenkinek oda épül be az életébe, ahol arra szüksége van (ha persze vki nem úgy áll hozzá egy vershez, h az alapból csak szar lehet, kit érdekel?!)
éa nyelvtanból én sem nyelvtörténetet tanítanék, ami pl. 8.-os és 12.-es tananyag
de tény, h a magyar nyelvtani tudása a mai diákoknak förtelem
ami mondjuk azért problémás kicsit, mert úgy elég nehéz megtanulni egy idegen nyelvet, ha vkinek köze sincs a saját anyanyelvéhez...
Beírod a keresőbe.. mert,hogy anno egészségtanhoz is így találtam....
NAT vagyis nemzeti alaptanterv
"inkább tanulok a gps-ről, mint drogos költők érthetetlen verseiről..."
Hogy se verseket ne értsd, se térképet olvasni ne tudj? A költők versei nem szarok, csak mert neked azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!