Mennyi idő alatt lehet olyan szinten megtanulni angolul, hogy a filmeket úgy tudjam értelmezni, mint a saját anyanyelvemen?
Naponta 2-3 óra tanulást olvastam a legtöbb helyen, plusz nyelvtanárok, de
a végeredmény így sok helyen eltér. 2-3 év, de valahol meg ennek a duplája.
Köszönöm.
Én általános iskola kezdete óta tanulok angolul, külföldön is éltem pár évet gyerekként, felsőfokú nemzetközi nyelvvizsgám megvan, sokszor már a saját fejemben is angolul gondolkodom , és még így sem értem mindig a filmeket anyanyelvi szinten pl ha nagyon tudományos szöveg van hadarva akcentus stb.
Teljesen relatív, attól függ milyen a nyelvérzéked, ha valaki nagyon rászánná magát 1 év alatt is meg lehetne tanulni anyanyelvi szinten
Anyanyelvi szint nincs, ha nem ott szulettel, es nem elsz ott.
#1-es,
“Anyelvi” szint egy 1 ev alatt?!
Te nagyon el vagy tajolodva. Amugy egy anyanyelvu sem ertene a szakmai/tudomanyos szavakat, (mert azokat kulon kell megtanulni, barmely nyelven, magyarul is) de sejtene mirol van szo.
Az anyanyelvi környezetben élés nem jelent magában fejlődést. A fejlődéshez tudatos munka kell. Volt itt rövid ideig egy srác, de elment, mert nem imádtuk, ő egy raktárban dolgozott, anyanyelvi környezetben, műveletlen hímtagok között, nagyon jó káromkodásokat tudott, mást meg nem. Az olyan au pairról nem is beszélve, aki sosem ment sehová, és elfoglaltak voltak a szülők, a gyerek meg még kicsi, és egy év múlva ugyanolyan nyelvtudással jött haza.
Meg persze a felnőtt korban történő nyelvtanulás (is) a tehetség kérdését felveti, és aki tehetségtelen ehhez, az a C1 környékén ragad meg.
“ Volt itt rövid ideig egy srác, de elment, mert nem imádtuk,”
Tipikus magyar viselkedes a kituras. Munkahelyen nem imadnak kell egymast, hanem csak tisztelettel egyutt dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!